Fox TV, uzun yıllar boyunca "Fox" olarak bilinen kanal, 12 Şubat tarihinde beklenmedik bir kararla ismini ve logosunu değiştirerek seyirci karşısına çıktı. Peki, FOX neden NOW oldu, ismi neden değişti? NOW TV kimin, kim satın aldı? FOX TV kimin? NOW TV hangi ülkeye ait? NOW TV neden oldu?İşte detaylar...

FOX neden NOW oldu, ismi neden değişti?

FOX TV, uzun yıllar boyunca "Fox" olarak yayın yapmış olmasına rağmen, 12 Şubat tarihinde ismini ve logosunu değiştirerek seyirci karşısına çıktı. Kararın ardında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından onaylanan bir başvuru yatıyor. RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, Fox TV'nin adının artık "Now TV" olarak değiştirildiğini duyurdu ve bu değişikliğin RTÜK tarafından onaylandığını belirtti.

FOX TV'nin adının neden değiştirildiği ise sahibi olan Disney şirketinin isim hakkını belli bir süre için satın almış olmasıyla ilgili. Bu sürenin dolmasıyla birlikte kanalın ismi "Now TV" olarak değiştirildi. "Now" kelime anlamı olarak "şimdi", "şu anda", "hemen" gibi anlamlara gelmektedir.

Satıldığı yönünde çıkan iddialar ise gerçeği yansıtmamaktadır. Kanalın sahibi ve yönetimi aynı kalmış, sadece isim ve logo değişikliği yapılmıştır.

Kocaeli'de üniversitelilerden 'Zübeyde Hanım Konağı'na yakın mercek Kocaeli'de üniversitelilerden 'Zübeyde Hanım Konağı'na yakın mercek

"NOW TV" ifadesi, "şimdi televizyonu" veya "anlık televizyon" gibi anlamlara gelmektedir. Bu değişiklikle birlikte kanal, yayın akışını ve içeriklerini daha anlık ve hızlı bir şekilde izleyicilere sunma hedefini taşıyor olabilir.

NOW TV ve FOX TV kimin, kim satın aldı?

Mart 2019'da, 21st Century Fox'un diğer kanallarıyla birlikte The Walt Disney Company tarafından 71,3 milyar dolar karşılığında devralınmıştır.

NOW TV hangi ülkeye ait?

The Walt Disney Company'nin Türkiye'de faaliyet gösteren ulusal televizyon kanalı olan NOW, FOX'un isim değişikliği sonrasında 12 Şubat 2024'te aynı frekansta yayın hayatına başlamıştır.

NOW TV neden oldu?

Disney şirketi, FOX'u satın alırken beraberinde isim hakkını da belirli bir süre için elde etmişti. Ancak bu sürenin dolmasıyla birlikte, kanalın adı değişti ve artık NOW TV olarak yayın yapmaya başladı. Bu değişiklik, Türkiye'deki izleyicilere yeni bir televizyon deneyimi sunmayı hedefliyor.