Sivas`ta, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp`ün katıldığı kahvaltılı toplantıda bir işçinin maaşlarının artırılmasını dilemesi herkesi gülümsetti. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp “Sivas Belediyesi çalışanları Türkiye çapında en iyi maaş alan belediye personelleri arasında yer aldığını belirterek, “Amasya, Tokat, Yozgat ve Kayseri gibi illeri araştırdık, çalışanlarımızın durumu buradaki belediyelerden çok daha iyi durumdadır” dedi.
Sivas`ta belediye birimleri arası personel toplantıları kapsamında belediyede çalışan personeli motive etmek ve sorunları yerinde tespit etmeyi amaçlayan programlar, Makine İkmal Müdürlüğünde devam etti. Sivas Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü personeliyle kahvaltıda bir araya gelen Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Müdür Turan Tağraf’tan çalışmalarla ilgili brifing aldı. Müdürlüğün çalışmalarını da inceleyen Ürgüp, daha sonra personelle kahvaltı yaptı.
Kahvaltı sonrası bir çalışanın Özbelsan işçilerinin maaşlarının artırılmasına yönelik ettiği dua, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp dahil programa katılan herkesi gülümsetti.
Görev süresi boyunca Makine İkmal Müdürlüğünü ekipman alanında büyütme gayretinde olduklarını vurgulayan Ürgüp, “Ben göreve geldiğimde buradaki araç sayısıyla şu anki araç sayısı arasında ciddi manada bir artış var. 70 yeni aracı müdürlüğümüze kazandırdık. Yine göreve başladığımla bugün arasında işçi, memur ve Özbelsan personel maaşları arasında 10 milyon liralık bir fark var. Bu ciddianda bir artıştır” dedi.
Sivas Belediyesi`nde çalışan işçi, memur ve Özbelsan personelini bir bütün halinde düşündüklerini ve ayrım yapmadıklarını ifade eden Ürgüp, özellikle işçi ve memur maaşlarında ciddi iyileştirmeler yaptıklarını söyledi. Ürgüp, “Sivas Belediyesi çalışanları Türkiye çapında en iyi maaş alan belediye personelleri arasında yer alıyor. Amasya, Tokat, Yozgat ve Kayseri gibi illeri araştırdık, çalışanlarımızın durumu buradaki belediyelerden çok daha iyi durumdadır” ifadelerini kullandı.