Haber-Foto: Seda Batur

Eski İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, CHP Tokat Milletvekilliği Aday Adaylığı için görevinden istifa etmişti. Kurtgöz’ün istifasının ardından boşalan koltuğa kimin geleceği merak konusu iken, ilimizde Makine Mühendisliği yapan ve Eski İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz’ün başvekilliğini yürüten Murat Yazıcı, Genel Merkezden gelen yazının ardından yönetimin kendi aralarında yaptığı oylama ile il başkanı seçildi.

Dün erken saatlerde parti binasına gelen çiçeği burnunda Başkan Murat Yazıcı, ilk heyecanını gazetemizle paylaşarak açıklamalarda bulundu.

“İKTİDARA TAŞIYACAK BİR ÖRGÜTÜN BAŞKANI OLARAK ELİMİZDEN NE GELİYORSA SONUNA KADAR MÜCADELEMİZİ VERECEĞİZ”

Yeni göreve başlayan CHP Tokat İl Başkanı Makine Mühendisi Murat Yazıcı, başkanlık görevinde ilk misafirin gazetemiz olduğunu belirttiği açıklamasında, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ana muhalefet, nasip olursa iktidar olacak bir partinin il başkanı olmak nasip oldu. Hakikaten çok yoğun ve zor bir göreve talip olduk. İl kurulundaki arkadaşlarım, önceki dönem il başkanımız Çağdaş Bey, Vekilimiz Kadim Durmaz Bey ve tüm ilçe örgütlerimiz, ilçe başkanlarımız bu konuda desteklerini hiç esirgemediler. Onların desteği ile bu yola çıktık. İnşallah 14 Mayıs’ta yapılması planlanan seçimde de Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacak bir örgütün başkanı olarak elimizden ne geliyorsa sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Tokat’ı daha iyi yerlere taşıyabilmek adına Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyabilmek adına tüm mücadeleyi vereceğiz. Bu konuda gazeteniz aracılığıyla hem yönetim adına hem de şahsım adına söz veriyorum.” Dedi.

“SANDIK GÜVENLİĞİ İÇİN AVUKAT EKİBİ KURUYORUZ”

Yazıcı, önümüzdeki seçimin sonucunda Tokat’ta iki vekil çıkarmak için çalışacaklarını söyleyerek, “Şahsım, daha önce başkan vekili olmamdan dolayı Çağdaş Bey’le belli bir program dâhilinde çalışıyorduk. Bu programlara biraz daha geliştirerek devam edeceğiz. Çarşamba günü açıklamalardan sonra seçimin 14 Mayıs’ta olacağı ön görülüyor. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. İlimizde Cumhuriyet Halk Partisi’nin ikinci milletvekilini çıkaracağız nasip olursa. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nde ki taban oyumuzu yükselmek adına bazı stratejiler geliştirdik. Girilmedik, uğranmadık köy bırakmamaya, sandıklarımızı sonuna kadar üyelerimizin verdiği oyları korumak adına bu mücadelenin içerisinde olacağız. Güçlü bir avukat ekibi kuruyoruz, sandık güvenliğini çok önemsiyoruz, bu dönemde. Çünkü İstanbul seçimlerinde bunun ne kadar önemli olduğunu gördük, öğrendik ve çok iyi dersler çıkardık. Bunu Tokat içinde uygulayacağız. Dediğim gibi her köye gideceğiz ve her vatandaşımızın elini sıkacağız. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında da Türkiye’miz için, Tokat’ımız için güzel şeyler olması adına tüm mücadelemizi vereceğiz.”

“ŞUANDA TÜRKİYE’DE Kİ EN BÜYÜK SIKINTI EKONOMİK PROBLEMLER”

Sözlerinin sonunda gündemi de değerlendiren CHP Tokat İl Başkanı Murat Yazıcı, “Ülkemizde iktidarın özellikle uyguladığı yeni bir stratejisi var, gündemi hemen değiştiriyorlar. Gündem çok hızlı değiştiği için de insanlar kafalarında sorunun ne olduğunu idrak edemiyorlar. Çünkü bir konu üzerinde tartışırken yeni bir gündem çıkmış oluyor ve bunun üzerinde yoğunlaşmaya çalışıyorsun. Şuanda Türkiye’de ki en büyük sıkıntı ekonomik problemler. Ben ticaretten gelen bir yöneticiyim, yıllardır Tokat’ta esnaflık yapıyorum. Özellikle pandemiden sonra Tokat ticaretinde yaşadığımız problemleri hiçbir dönemde yaşamadık. Çok fazla kriz geçirdi ülkemiz ama bu krizlerden hep dimdik ayakta çıkmayı başarmış bir ülkeydi. Çünkü ülkemiz güçlü bir ülke.  Ama şu son dönemde bitmeyen bir krizin içerisindeyiz. Enflasyon, dolar ve faiz üçgenin içerisinde uğraşıp duruluyor. Haliyle buda insanlarımızın alım gücünü çok etkiliyor. Asgari ücrete zam yapılıyor, yapılan zam bir ay sonra ya da iki ay sonra eski asgari ücreti aratır oluyor. Rakam büyüyor ama aldığımız ürünlerin de rakamı büyüyor. İlimizde daha geçen gün toplu ulaşıma zam yapıldı, öğrencilerimiz kampüs ile şehir arasında gelip gitmeye korkar oldular. En ilginç tarafı da insanların normal olması gereken alışkanlıkları sanki lükse dönüştü. Bazen iktidarda ki arkadaşlarımızla konuştuğumuzda kafelerin dolu olduğundan bahsediyorlar. İnsanlar kafelere gitmeyip sokaklarda mı oturacaklar? Tabi ki kafelere gidecekler, oralarda da olması gayet normal. Bunlar sanki bir lüksmüş gibi algılanıyor. İşin özü şudur ki; Ülkemizde ki en büyük problem ekonomidir. Genel Başkanımız bu konuda sürekli açıklamalar yapıyor. Seçimden sonra planlığımız strateji ile bu ekonomiyi en kısa zaman içerisinde çözeceğiz inşallah. Kimsenin elinde sihirli bir değnek yok, bir şeye değdirdiği zaman değiştiremeyecek ama güçlü, iradeli bir duruşla Cumhuriyet Halk Partisi bu sorunların üstesinden gelebilecek bir partidir.” şeklinde konuştu.

CHP TOKAT İL BAŞKANI MURAT YAZICI’NIN İL YÖNETİM KURULU LİSTESİ İSE ŞÖYLE OLDU;

Murat Yazıcı – İl Başkanı

Suavi Çakıcı – İl Yönetim Kurulu Üyesi

Hüseyin Yıldırım – İl Yönetim Kurulu Üyesi

Enis Öcal – İl Yönetim Kurulu Üyesi

Nazife Yıldırım – İl Yönetim Kurulu Üyesi

Güner Katran – İl Yönetim Kurulu Üyesi

Selma Türker Karabulut – İl Yönetim Kurulu Üyesi

Sedat Esen – İl Yönetim Kurulu Üyesi

Seyhan İpek – İl Yönetim Kurulu Üyesi

Erkan Engin – İl Yönetim Kurulu Üyesi

Devrim Gül – İl Yönetim Kurulu Üyesi

Hüseyin Yaşar Çakır – İl Yönetim Kurulu Üyesi

Erhan Hüsnü Topbaş– İl Yönetim Kurulu Üyesi

Serkan Yiğit – İl Yönetim Kurulu Üyesi

Metin San – İl Yönetim Kurulu Üyesi

Emrah Aybek – İl Yönetim Kurulu Üyesi

Pakize Karaçayırlı – İl Yönetim Kurulu Üyesi

Fatma Erkan – İl Yönetim Kurulu Üyesi

Münir Türkoğlu – İl Yönetim Kurulu Üyesi

Duran Aktaş – İl Yönetim Kurulu Üyesi

Sakine Polat – İl Yönetim Kurulu Üyesi