Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Belediye Sosyal Marketinde basın mensuplarına açıklama yaparken depremzede bir genç, Başkan Eroğlu’ndan maruzatını dile getirmek için söz istedi. Toplantının bitiminde genci dinleyen Eroğlu, ailesini Tokat’a getirmek isteyen fakat bütçesine uygun kiralık ev bulamayan gence her şekilde yardımcı olacaklarını söyledi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hemşirelik Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Barış Özdemir, Malatya’nın Battalgazi ilçesindeki evlerinin ağır hasarlı olduğunu söyleyerek, “Malatya’da annem, ananem, dedem ve ben beraber yaşıyorduk.  Bu depremle birlikte teyzemin evi tamamen yıkıldı. Ablamın evi ve bizim ev ağır hasarlı. Ben burada okuduğum için sizin yaptığınız yardımları gördüm. Tokat'a geldim bu sabah Anneme ‘bir ev bulabilirsem evi Tokat’a taşırım’ dedim. Çünkü iki sene daha burada okulum var” dedi.

Geldiğinden beri ev aradığını fakat 6-7 bin TL’den aşağı kiralık ev bulamadığını belirten Özdemir, “Annem işçiydi. Özel bir sektörde çalışıyordu. Deprem olunca artık çalışamıyor. Çünkü çalıştığı yer hasar gördü. Sadece dedemin emekli maaşı var 7 bin lira. O parayı da kiraya verdiğimiz zaman geçinmek için elimizde bir şey kalmıyor. Bana yardımcı olmanızı rica ediyorum” diye konuştu.

BAŞKAN EROĞLU TOKAT’TAKİ EV SAHİPLERİNE SESLENDİ

Özdemir’e geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Eroğlu, üniversite öğrencisi gence ve ailesine her şekilde yardımcı olacaklarını söyledi ve genci ekibine yönlendirdi. Bu vesile ile mülk sahibi Tokatlılara seslenen Başkan Eroğlu, “Zor bir süreçten geçiyoruz. Birbirimize yardımcı olmamız gerekir. Bu süreçte özellikle evini kiraya veren ev sahiplerimize buradan bir çağrımız olsun. Depremzede kardeşlerimiz zaten evlerini, ailelerini, yakınlarını, iş yerlerini kaybetmişler. Her açıdan yardıma muhtaçlar. Biz nasıl bir milletiz? Nerede bir mazlum varsa oraya el uzatan bir milletiz. Bizim dinimiz ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyen bir din, öyle bir dinin mensubuyuz. Onun için bu noktada eğer mümkünse evleri müsait olan yani ikinci, üçüncü evi olup da evi boş olan, kiraya vermeyen ama verme anlamında bir iradesi olabilecek bütün kardeşlerimizden istirham ediyorum. Kullanmadığınız boş evlerinizi onlara ücretsiz ya da cüzi bir ücret karşılığında belli bir süre için tahsis edin. Çünkü gün böyle yardımcı olmamız gereken bir gün. Tokat'ta böyle şeyin olduğuna, olacağına inanmıyorum ama bazı şehirlerde var duyuyoruz. Yani normalden daha fazla fiyatla bu durumu bir fırsata çevirmeye çalışan çok olmasa da bazen böyle haberlerde alıyoruz. Ben Tokat'ta olduğuna inanmıyorum. Tokat her zaman yardım eder. Dardakine, zordakine, yolda kalmışa, illa ki yardım eder. Onun için de değerli siz hemşehrilerimize ben güveniyorum. Sizlere inanıyorum Sizlerden de bu noktada bir destek istirham ediyorum. Boş evleriniz varsa bu evlerimizi halen şehrimize gelmekte olan depremzedelerimize tahsis edelim. Mümkünse hiç ücret almayalım. Ama illa alınacaksa da cüzi bir ücretle biz bu yardımlarımızı bir şekilde devam ettirelim” ifadelerini kullandı.

GENCİN AİLESİNE EV BULUNDU

            Malatyalı gencin sözlerini dinleyen ve ev sahiplerine çağrıda bulunan Başkan Eyüp Eroğlu, toplantı bitiminde gençle yakınen ilgilendi. Ailesiyle birlikte ikamet edecekleri bir konutu temin etti. Bunun yanı sıra evde kullanılacak interneti de bir yıllığına ücretsiz olacak şekilde planladı. Genç bu durum üzerine teşekkürlerini dile getirdi.