Törene Tokat Vali vekili Osman Sarı, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Rasim Koçyiğit, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Yusuf Temur, Dr. Öğr. Üyesi Şahin Sözen, üniversite personeli, çiftçiler ve üreticiler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan TOGÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüstem Cangi, Üniversitenin tarımsal projelerinden bahsederek, İl dışından gelen sebze fidelerinde yapılan hastalık testleri sonucunda sağlıklı fide satışının arttığını ifade etti. İl Özel İdare bütçesinden Üniversiteye 500 bin TL tahsis edildiğini belirterek, bitkisel ve hayvansal üretim, eğitim ve peyzaj konularında 13 proje ve 50 uzmanın yer aldığı bilgisini paylaştı.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Adem Yağcı ise "Tokat Bağları Mikorizalı Asma Fidanları ile Buluşuyor" projesi hakkında bilgi verdi ve gelecek hedefler için çiftçilerden destek istedi.

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz ise üniversitelerde üretilen bilginin pratiğe aktarılmasının ülke ekonomisine katkı sağladığını belirterek, Tüplü Asma Fidanı üretimi gibi projelerin üniversite-kamu işbirliğinin güzel örneklerinden olduğunu vurguladı. Ayrıca, ilimizin salamuralık asma yaprak üretim merkezi olduğunu ifade ederek, bu yıl proje kapsamında 10.000 adet asma fidanı üretildiğini ve 2023 yılında da işbirliğiyle 7 sebze türüne ait 22 çeşit ve 300.000 adet fidenin yerel üreticilere ulaştırıldığını açıkladı.

Konuşmaların ardından çiftçilere asma fidanları dağıtıldı. Tören sonrasında protokol üyeleri Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi seralarında incelemelerde bulunarak hatıra asma fidanı dikti.