Haber: Seda Batur – Murat Çetin

 

Tokat’ta 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yerel ve ulusal basın temsilcileri Tokat Valiliğiniin daveti ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı programına Tokat Valisi Numan Hatipoğlu’nun yanı sıra, Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Uluözlü, Tokat Gazeteciler Televizyoncular Radyocular Derneği Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi İhsan Uluözlü, Gazetemiz Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Kaymak, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç, Muhabirimiz Murat Çetin, Sayfa Editörümüz Seda Batur ile il ve ilçelerde görev yapan basın mensupları katıldı.

KOYUNUC, “BASIN DÖRDÜNCÜ GÜÇ”

Gazetemiz Köşe Yazarı, Duayen Eğitimci Hayrettin Koyuncu programda yaptığı açılış konuşmasında ülke açısından basın sektörünün önemine değinerek, “Hepinizin gününü kutluyorum. Basının değeri hakkında herhangi bir şey söylemeye gerek yok. Çünkü hepiniz bunu bilenlerdensiniz. Bir ülkenin üç gücünün, birisi ordusu, birisi yargısı, biri eğitimidir. Dördüncü gücü ise basınıdır. Bir ülkede basın ne kadar güçlü olursa o ülke ileriye doğru o kadar hızlı gider. Bizim basınımızın da bugün bu şekilde çalıştığı kanısındayız. Basınımız değerlidir, basına değer verenler de bizim için değerlidir. Sayın Valimiz değer verenlerden biri olarak bugün basınımızın gününü kutluyor. Kendisine bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

HATİPOĞLU, “BASIN DEVLET VE TOPLUM İÇİN SİGORTA GÖREVİ GÖRMEKTEDİR”

Şehirdeki basın mensupları ile uyum içerisinde çalıştıklarını aktaran Ev Sahibi Vali Numan Hatipoğlu ise “10 Ocak tarihinin iki anlamı var. Birincisi Çalışan Gazeteciler Günü, ikincisi ise İdareciler Günü. İkisinin bir arada olması ayrı bir güzellik. Bu vesileyle tekrar tüm gazetecilerimizin gününü kutluyorum. Basınımızın kendi ayakları üzerinde duruyor olması, objektif ve tarafsız bir şekilde haberleri kamuoyuna yansıtması devlet ve toplum için çok önemli bir sigorta görevi görmektedir. Çünkü objektif ve tarafsız bir habercilik aynı zamanda toplumumuzu daha iyiye yöneltecektir. Bu anlamda gazetecilerimize çok büyük bir görev düşmektedir. Birincisi olaylarla ilgili toplumu aydınlatma, ikincisi ise tabiri caizse kamuyu kontrol etme. Bu noktalar en büyük önem taşıyan hususlardan. Nihayetinde bizler idareciler olarak karşımıza çıkan konuları ancak görebiliyoruz. Bunlardan bir kısmını basın vasıtasıyla öğreniyor ve gereğini yapıyoruz. Bu anlamda sizlerin fonksiyonu büyük bir önem taşımaktadır. Tokat’ta hem yerel hemde ulusal olarak hizmet veren gazeteci arkadaşlarımız güzel bir şekilde çalışmaktalar. Bizler kendileriyle her zaman iletişim halinde olduk, olacağız. Kapımız da gönlümüz de daima sizlere açıktır” ifadelerini kullandı.

10 Ocak İdareciler Günü kapsamında Vali Hatipoğlu’na gazeteciler tarafından sürpriz yapılarak, pasta kesildi. Etkinlik günün anısına yapılan fotoğraf çekimi ile sona erdi.