14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimi İlk Oylaması bugün yapılacak. Tokat’ta genel toplamda 1709 sandıkta 439.561 seçmen oy kullanmaya gidecek. Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin seçimden çekildiğini açıklamasıyla birlikte 3 adaylı seçim olacak. Cumhur İttifakının Adayı hali hazırda 12. Cumhurbaşkanı, Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı’nın Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ATA İttifakının Adayı Dr. Sinan Oğan’ın aday olduğu Cumhurbaşkanı seçiminde ilk turda yüzde 50 + 1 oy alan olursa Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Aksi halede yeterli çoğunluk sağlanamazsa ikinci tura kalacak ve 14 gün sonra 28 Mayıs 2023 seçimleri için en yüksek oyu alan iki aday tekrar oylanacak.

İNTERNET SİTEMİZ SEÇİM SONUÇLARINI DUYURACAK

Tokat Hürsöz Gazetesi İnternet Sitesi (www.hursozgazetesi.com) Türkiye’nin demokratik sürecindeki bu önemli 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinde siz okurlarımıza sağlıklı bilgi vermek, dakika dakika haberdar etmek için hazırlıklarını tamamladı.

Tokat Hürsöz Gazetesi İnternet Sitesi olarak, seçim döneminde kullanıcılarımıza en son seçim haberlerini, aday profillerini, parti platformlarını, seçim programlarını ve diğer ilgili bilgileri hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaştırmayı hedefledik. Halihazırda tüm kullanıcılarımız, İnternet Sitemiz üzerinden adayların seçim vaatlerini inceleyebilir, aday profillerini okuyabilir ve böylelikle bilinçli bir şekilde tercihlerini yapma imkanına sahip olabilirler.

İnternet Sitemizde, seçim günü olan bugün de vatandaşların oy kullanma heyecanı takip edilebilecek. Ayrıca yayın yasağının kalktığı saat 21.00’dan sonra Tokat ve Türkiye için seçim sonuçları güncel ve kesintisiz bir bilgilendirme ile sitemizde yer alacak.

Okuyucularımız, seçim sonuçlarını anında takip edebilecekleri interaktif grafikler, istatistikler ve canlı güncellemelerle bilgilendirilecekler. Ayrıca, İnternet Sitemiz üzerinden seçim sonuçlarına ilişkin analizler, yorumlar ve değerlendirmeler de sunulacak.

İnternet Sitemizi ziyaret ederek seçim sürecine dair tüm bilgilere kolayca erişebilirsiniz.