AK Parti'nin İzmir Belediye Başkan adayı olarak 31 Mart yerel seçimlerinde yarışan Hamza Dağ'ın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki, Hamza Dağ kimdir, kaç yaşında? AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ aslen nereli? Hamza Dağ evli mi, çocukları var mı? İşte detaylar...

Hamza Dağ kimdir?

Hamza Dağ, 1 Mart 1980 tarihinde dünyaya geldi. Hukuk eğitimini tamamladığı 9 Eylül Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra gençlik yıllarında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yapmıştır.

İranlı milyarder Babek Zencani kimdir, kaç yaşında, serveti ne kadar? Babek Zencani idam edilecek mi? İranlı milyarder Babek Zencani kimdir, kaç yaşında, serveti ne kadar? Babek Zencani idam edilecek mi?

Siyasi kariyerine AK Parti Gençlik Kolları'nda başlayan Dağ, daha sonra İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2011 yılında milletvekili seçilene kadar İzmir'i TBMM'de dört dönem boyunca temsil etmiştir.

2014 yılından itibaren AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği görevini sürdüren Dağ, 2017 yılında AR-GE ve Eğitim'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır. 2021 yılından itibaren ise tanıtım ve medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Hamza Dağ evli mi, çocukları var mı?

Evli ve dört çocuk babası olan Hamza Dağ, uzun yıllardır Bayraklı'da ikamet etmektedir. Babası emekli memurken, annesi ev hanımıdır.

Hamza Dağ, AK Parti'nin İzmir Belediye Başkan adayı olarak 31 Mart yerel seçimlerinde yarışmaktadır.