- Hemşehrilerimiz son günlerde, imar planlarındaki revizyon nedeniyle tedirgin durumdadır.

- Halen başını sokacak evi olanlar, gelecekte borçlu çıkmaktan çekinmekte.

- Yerel genel seçimlere bir yıl gibi kısa bir zaman kalmış iken şehrin imar palanının tamamına yakın kısmında köklü revizyonlar yapmak hiçte etik bir uygulama değil.

- Seçilir gelirsiniz hemşehrilerimize verdiğiniz teahhütleri yerine getirirsiniz kimsenin bir diyeceğide olmaz.

- Belediye meclisleri 5393 Sayılı Yasa gereği her ay toplantısını yapıyor. Hiçbir toplantı yokturki imar palanı değişikliği gündem yapılmasın.

- Zaten her ay yapılan bu değişikliklerle şehir imar planı değişikliklere konu edilebilmiştir.

- Şehrimizin kenar yerleşim alanlarındaki genellikle iki üç katlı yapılar yerine; modern şehirciliğe uygun çok katlı yapılaşma imkanları sağlanmak suretiyle mülk sahiplerini ve müteahhitlere cazip getirmek temel amaç gibi gösterilmişti.

- Hemşehrilerimizin şikayetlenmelerinden ve tesbitlerinden anlaşıldığına göre;

- Örneğin; Vali Konağı yerine yapılan bina, kapalı salon yerine yapılan bina başta olmak üzere, çeşitli dedikodulara neden olmuş inşaatlar içinde revizyon kararı alındığı belirtilmektedir.

- Yapılaşması tamamlanmış, belli binalar için revizyon kararı niçin alınmıştır.

- Verilen inşaat ruhsatları, yapı kullanım izin belgeleri imar mevcuatına aykırı durumları kaldırmak için revizyon can simidi yapılmaktadır. Amaç benzeri yapıları kurtarmaktır.

- Açılacak caddenin bir cephesine çok katlı yapılaşma planlanırken karşı cephenin iki üç katlı planlanması revizyonu daha başında uygulanamaz duruma düşürmüştür.

- Belediye meclislerince kabul edilen planlar için bir aylık askı süreci mecburiyeti vardır.

- Revizyon planlarının birkaç gün askıda kaldıktan sonra süresi dolmadan kaldırıldığı yönünde de şikayetlenmeler olmaktadır.

- Revizyon Kararı; zaman içersinde neleri kapsamaktadır, kimler için neler planlanmıştır görülecektir.

- Öyle anlaşılıyor ki, hemşehrilerimiz; geçmişti imar yasasının 18. maddesinin uygulanması sırasında olduğu gibi idare mahkemeye davalar açmak durumunda kalacaklardır.

- İmar planlarının yapılması ve değiştirilmesine dair yönetmeliğe ne kadar uyulmuştur görülecektir.

Sevgi ve saygılarımla.