Spor Ateşi köşesinde Çetin Kamil Genç yazdı.

Tokat Belediye Plevnespor’un 2. Lig’e çıkma umutları Muş’ta sona erdi. Play-off ilk maçında, Alanya Kestelspor’u 1-0 yenerek ikinci tura kalan Tokat temsilcisi, ikinci turun ilk maçında Muşspor’a 1-0 yenilince Muş’ta oynanacak ikici maça dezavantajlı olarak gitmişti.

Deplasmanda rakibi Muş 1984 Muşspor karşısına 1-0 dezavantajlı olarak çıkan Tokat temsilcisi kendisini uzatmalara götürecek golü de Batuhan ile buldu ve maçı uzatmalara kadar götürdü. Uzatmalar sonucunda rakip bir gol bularak avantajlı duruma geçti, Tokat temsilcisi kalan dakikalarda başka gol bulamayınca, maçı 1-1 berabere bitirmesine rağmen, Tokat’ta oynanan ilk maçta maçı 0-1 kaybettiğinden, turu atlayan taraf Muşspor ekibi oldu.

Son oynanan iki maça baktığımızda, Tokat Belediye Plevnespor’a yazık oldu. Her iki maçta da iyi oynayan Tokat temsilcisi özellikle ilk maçta rakibine karşı çok üstün oynamasına rağmen beklediği gole bir türlü ulaşamamış, Muşspor kalecisi kalesinde adeta devleşerek, çok önemli gol pozisyonları kurtararak adeta Tokat forvetlerine gol imkanı tanımamış, buna karşılık çok az olan gol pozisyonlarından birinde Muşspor golü bulmuş ve ilk maçı avantajlı olarak bitirmişti. İkinci maça geldiğimizde, Tokat Belediye Plevnespor Muş’a hem 0-1 dezavantajla gitti hem de deplasmanda oynama durumu vardı. Tüm bu olumsuz durumlar karşısında, Tokat temsilcisi oynanan ikinci maça iyice asıldı ve beklediği gole de Batuhan’dan buldu ve ilk maçtaki dezavantajlı durumu eşitledi. Maç 1-1 duruma geldi. Bu dakikadan sonra hataya yer yoktu hata yapan takım play-off’lara veda edecekti. Normal sürede başka gol olmayınca maç uzatmalara gitti.

Uzatmalarda gülen taraf, ev sahibi Muş 1984 Muşspor oldu. Rakip beklediği golü uzatmalar oynanırken buldu ve durumu 2-1 e getirdi. Bu dakikadan sonra Tokat temsilcisinin çabaları sonucu değiştirecek golü getirmeyince, play_off’lara veda eden  takım Tokat Belediye Plevnespor oldu. Tokat temsilcisinin ikinci lige çıkma hayali ise seneye kaldı.

Ligi 4. Sırada bitiren ve play-off kalma başarısını gösteren Tokat temsilcisini tebrik eder, yeni sezonda bu sefer 2. Lige lider olarak, play-off’la  kalmadan çıkmasını temenni ederim. Bu takıma yapılacak olan 4-5 iyi transferlerle liderliğe oynayacak bir takım oluşturulmalıdır.