"Kara Murat" ve "Malkoçoğlu"nun da olduğu 250'nin üzerinde filmde imparator, rahip, kral,  Selena ve Çiçek Taksi dizileriyle ün yapan usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu’ndan kara haber geldi.

Kayhan Yıldızoğlu'nun vefat haberi sevenlerini yasa boğdu. Sinemamızın duayen isimlerinden biri olan Yıldızoğlu, 90 yıllık yaşamına birçok unutulmaz rol sığdırdı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Yıldızoğlu'nun vefatına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Sinemamızın büyük bir ustasını daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Unutulmaz bir sanatçı olan Kayhan Yıldızoğlu, sinemamıza önemli katkılarda bulundu. Gönüllerimizde müstesna bir yere sahip olan Yıldızoğlu'na Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum."

Yıldızoğlu, geçen yıl Anadolu Ajansına verdiği röportajda şunları söylemişti: demişti:

Akbank Hesabımdan Para Çekildi, Neden? Akbank Resmi Açıklama Yaptı Akbank Hesabımdan Para Çekildi, Neden? Akbank Resmi Açıklama Yaptı

"Beni sevenlere, sevmeyenlere de kalpten büyük sevgiler gönderiyorum. Eksik olmasınlar; gerek sokakta gerek mağazada gerek alışverişte gerek iş hayatında her zaman bana halkımdan, çalıştığım arkadaşlarımdan, yönetmenlerimden çok büyük bir sevgi seli aktı. Bir gün, bir tanesi bile kalbimi kırmadı benim ama ne verirsen onu alırsın, ne ekersen onu biçersin. Ben de öyle yanlış şeyler yapmadım. Efendilikle çalıştım. Bütün arkadaşlarıma kalpten sevgi, saygı gösterdim ama bunun semeresini aldım."

KAYHAN YILDIZOĞLU NEDEN ÖLDÜ?
Usta oyunun kızı Kızı Sibel Aybar babası Kayhan Yıldızoğlu'nun yaşlılığa bağlı olarak öldüğünü söyledi. Yıldızoğlu'nun cenazesinin Pazartesi günü yapılacağı duyuruldu.

Sibel Aybar, “Ölüm nedeni yaşlılığa bağlı. Cenazemiz pazartesi günü öğlen namazında Levent'ten kaldırılacak. Babamın isteği doğrultusunda annesinin yanına Feriköy'e defnedilecek” dedi.

KAYHAN YILDIZOĞLU KİMDİR?
Kayhan Yıldızoğlu, 26 Aralık 1936'da İstanbul Yeşilköy'de doğan, Yeşilçam'ın unutulmaz jönlerinden ve karakter oyuncularından biridir. Ziraat mühendisi bir baba ve Giritli bir öğretmenin oğlu olan Yıldızoğlu, sinemaya adım atmadan önce tiyatroda deneyim kazandı.

1966 yılında "Hudutların Kanunu" filmiyle sinemaya adım atan Yıldızoğlu, 180'e yakın filmde rol aldı. Jön rolleriyle başladığı sinema serüveninde, zamanla karakter oyuncusu olarak da büyük bir başarı yakaladı. "Malkoçoğlu" filmlerinde canlandırdığı "Kara Murat" karakteri, onu Yeşilçam'ın ikonik isimlerinden biri haline getirdi.

Yıldızoğlu, sadece jön ve karakter rolleriyle değil, komedi filmlerindeki performansıyla da izleyicilerin gönlünde taht kurdu. "Hababam Sınıfı" filmlerinde "Domdom Ali" karakteriyle unutulmaz bir performans sergiledi.

Sinemaya yaptığı katkılar sadece oyunculukla sınırlı kalmadı. Yönetmenlik, senaristlik ve yapımcılık gibi farklı alanlarda da görev aldı.

Kayhan Yıldızoğlu, 9 Mart 2024'te aramızdan ayrıldı. Geride, Yeşilçam'ın altın yıllarına damga vuran filmleri ve unutulmaz karakterleri kaldı.