Kızıl Goncalar'ın başarılı oyuncusu Erkan Avcı, canlandırdığı Sadi Hüdayi Güneş karakteriyle izleyenleri ekrana kilitliyor. Tarikatın sözcüsü, posta oturması beklenen vârisi, eşi Hasna’nın aşkıdır Sadi Hüdayi. Feyza’nın babasıdır. Hem sevdiği hem de yeri gelince kıskandığı yeğeni Cüneyd’i kollamak en büyük önceliğidir. Peki Kızıl Goncalar Sadi Hüdayi Erkan Avcı kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi, daha önce hangi yapımlarda rol aldı? İşte detaylar...

Kızıl Goncalar Sadi Hüdayi Güneş - Erkan Avcı kimdir, kaç yaşında, nereli?

Başarılı oyuncu Erkan Avcı, 1 Ocak 1982 tarihinde Diyarbakır'da dünyaya gelmiştir. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Avcı, uzun yıllar devlet tiyatrosunda figürasyonluk yaparak oyunculuk kariyerine adım atmıştır. Oyunculuğa olan ilgisi, bir arkadaşının tiyatro seçmelerine gitmesiyle başlamış ve bu sınavda seçilerek oyunculuk serüvenine başlamıştır.

Erkan Avcı, Diyarbakır'da altı kardeşiyle büyümüş bir ailenin ferdidir. Ailesinin genelde oyunculukla ilgili bir geçmişi olmamakla birlikte, Erkan Avcı'nın çocukluğundan itibaren ailesiyle birlikte çalışmayı ve üretmeyi seven bir atmosferde yetiştiğini belirtmiştir.

Erkan Avcı ve kariyeri

Oyunculuğa Diyarbakır'da başlamış olan Erkan Avcı, daha sonra Çukurova Üniversitesi'nde oyunculuk eğitimi almış ve ardından Mimar Sinan Üniversitesi'ni kazanarak İstanbul'a yerleşmiştir.

Erkan Avcı ve Rol aldığı yapımlar;

2023 - Kızıl Goncalar (Sadi Hüdai) (TV Dizisi)

2022-2023 - Hayatımın Şansı (Mazhar Çıraç) (TV Dizisi)

2020-2022 - Kuruluş Osman (Aya Nikola) (TV Dizisi)

2019-2020 - Şampiyon (Zafer Günaltay) (TV Dizisi)

2018 – Çukur (Çeto) (TV Dizisi)

2017-2018 – Payitaht Abdülhamid (Fehim Paşa) (TV Dizisi)

2016 – Daha (Sinema Filmi)

2012 – Uzun Hikaye (Selami) (Sinema Filmi)

Tokat'taki iki il müdürü asaleten atandı Tokat'taki iki il müdürü asaleten atandı

2013-2014 – Karadayı (Necdet) (TV Dizisi)

2011 – Zenne (Ahmet) (Sinema Filmi)

2011 – Gişe Memuru (Afar Şoför) (Sinema Filmi)

2011 – Can (Ali) (Sinema Filmi)

2010 – Vakit (Çoban) (Kısa Film)

2009 – 2012 – Sakarya Fırat (Ethem Tekintaş) (TV Dizisi)

2009 – Mukadderat (Bilen Adam, None, 2009)

2009 – Acemi Müezzin (Cemal) (TV Dizisi)

2007 – 2008 – Kurtlar Vadisi Pusu (Gürhan) (TV Dizisi)

2007 - Ayrılık (Yunus) (TV Dizisi)

2006 - Köprü (Hasan) (TV Dizisi)

Erkan Avcı ve ödülleri

42 yaşındaki oyuncu, 174 cm boyunda, 75 kg ağırlığında ve mavi gözlüdür. Oyunculuğa dair başarıları arasında "Altın Portakal Ödülleri En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülü bulunmaktadır. Erkan Avcı'nın filmografisinde, "Kuruluş Osman," "Şampiyon," "Çukur," "Payitaht Abdülhamid," "Karadayı" gibi önemli projeler yer almaktadır.

Erkan Avcı evli mi, hobileri nelerdir?

Avcı, özel hayatını geniş bir şekilde paylaşmayan bir sanatçıdır. Henüz evli değil ve aşk hayatına dair herhangi bir açıklama yapmamıştır. Boş zamanlarında spor yapmayı, müzik dinlemeyi ve seyahat etmeyi seven Erkan Avcı, sosyal medyayı aktif olarak kullanmaktadır. Instagram hesabından hem dizisiyle ilgili hem de günlük yaşamına dair paylaşımlar yapmaktadır.

Erkan Avcı'nın sosyal medya hesapları var mı?

Erkan Avcı'nın Instagram hesabı şu şekildedir: [erkanavci]

Başarılı oyuncu, kariyerine olan sadakati ve yetenekleriyle Türk televizyon ve sinemasının önemli isimlerinden biri olarak tanınmaktadır.

Editör: Haber Merkezi