TRT ekranlarında yayınlanmak için gün sayan "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisi izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. İstanbul'un fethiyle müjdelenen Fatih Sultan Mehmed'in hayatını konu alan bu büyük prodüksiyon hakkında detaylar merak ediliyor. Peki, Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi konusu ne, oyuncuları kim, ne zaman, nerede yayınlanacak, nerede çekildi? İşte detaylar...

Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi konusu ne?

Dizi, Osmanlı Devleti'nin eşsiz zaferlerine ışık tutacak ve seyircilerini büyüleyici bir tarih yolculuğuna çıkaracak. İstanbul'un fethiyle tarihe damgasını vuran Fatih Sultan Mehmed'in destansı hikayesi ve fetih atmosferi, seyircilere unutulmaz anlar yaşatacak.

Mehmed: Fetihler Sultanı nerede çekiliyor?

Çekimleri devam eden dizinin prodüksiyonu büyük bir özenle hazırlanmış durumda. TRT Uluslararası Film Platoları'nda gerçekleştirilen çekimlerde, tarihi yapılar aslına uygun biçimde yeniden inşa edildi. Edirne Sarayı, Bursa Sarayı, Manisa Sarayı, Edirne Top Döküm Atölyesi, harem, harem bahçesi, Macar ve Sırp kaleleri gibi birçok dekor özel olarak hazırlandı ve kullanıldı.

Mehmed: Fetihler Sultanı ve Gassan Mesud

Dizinin ilk bölümü için İran'ın görkemli film platosu Nour Cinema City'de 10 gün süren çekimler yapıldı. Bu çekimlerde, dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Gassan Mesud da rol aldı. Cennetin Krallığı ve Karayip Korsanları gibi yapımlarda yer alan Mesud, Eyüp El Ensari karakterine hayat verdi.

Mehmed: Fetihler Sultanı sanat ve kostüm tasarımı

Dizinin prodüksiyon sürecinde yaklaşık 3.500 yardımcı oyuncu görev aldı ve farklı sekanslarda 600 stunt görev yaptı. Sanat ve kreatif ekipler altı ay boyunca hazırlık yaparak 20.000 parça kostüm üretildi. Ayrıca, 1000 adet özel tasarlanmış kılıç ve birçok silah ve zırh da projede kullanıldı.

İstanbul'un fethini yeniden canlandırmak için özel olarak yapılan 50 adet Osmanlı şahi topu, 50 adet Macar topu ve 50 adet gemi topu dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra, 100 adet şakaloz tüfeği ve ateşleme mekanizmaları da döneme uygun olarak tasarlandı ve üretildi.

Mehmed: Fetihler Sultanı oyuncuları kimler?

Dizinin oyuncu kadrosunda ise Serkan Çayoğlu, Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan, Tuba Ünsal, Sinan Albayrak, Kenan Çoban, Bülent Alkış, Savaş Özdemir, Esila Umut, Ali Nuri Türkoğlu gibi tanınmış isimler yer alıyor.

Başkan Yazıcıoğlu'na Baba Vali Yazıcıoğlu kitabı Başkan Yazıcıoğlu'na Baba Vali Yazıcıoğlu kitabı

Mehmed: Fetihler Sultanı ne zaman hangi kanalda yayınlanacak?

İstanbul'un fethiyle müjdelenen Fatih Sultan Mehmed'in hayatını konu alan bu büyük prodüksiyon, 27 Şubat Salı günü TRT 1 ekranlarında saat 20.00'de seyirciyle buluşacak.

"Mehmed: Fetihler Sultanı", tarihi bir dönemi canlı ve etkileyici bir şekilde ekrana taşıyarak izleyicileri büyülemeye hazırlanıyor.