Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili, yarın (Salı) idrak edilecek. Tokat İl Müftüsü Esat Yapıcı, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında namazın önemini vurgulayan Yapıcı, bu seneki Miraç Kandili'nin iki ayrı önemi olduğunu belirtti. İlkinin 6 Şubat 2023 yılında 11 ili etkileyen Asrın Felaketi Deprem, diğerinin ise İsrail’in Filistin’e yaptığı katliamın olduğunu hatırlattı. Yarın Karşıyaka Merkez Camii’nde özel program düzenleyeceğini ifade eden Müftü Yapıcı, hem 6 Şubat’ta hayatını kaybeden vatandaşlarımız için hem de işgal altında olan Filistin’de vefat edenler için dua edeceklerini söyledi.

Tokat İl Müftüsü Esat Yapıcı, mesajında şunları kaydetti:
"Zamanlar ve mekânlar Cenabı Allah’ın katında eşittir ama içerisindeki olan o mekândaki olan olaylardan dolayı da Cenabı Allah bazı zamanları bazı mekânları çok değerli kutsal kılmıştır. İşte bu çok değerli kılınan zamanlardan bir tanesi de bir Miraç kandilidir. Efendimiz (S.A.V) bize hediyelerle dönmüştür ki bunların başında gelen en önemlisi namaz hediyesidir. Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'deki birçok ayeti celiyle de hükümlerini Cebrail Aleyhisselam vasıtasıyla peyderpey efendimize bindirmiştir. Ama namaz emrini, namazın farz kırma hükmünü bizzat Efendimizi (S.A.V) katına çağırarak orada tabiri caizse bizzat huzurunda namazın emrini bildirmiştir. Bu da namazın ne kadar önemli bir ibadet olduğunun göstergelerinden bir tanesidir.

ATAK-DER Başkanı: "Tokat'ta Büyük Bir Deprem Bekliyoruz" ATAK-DER Başkanı: "Tokat'ta Büyük Bir Deprem Bekliyoruz"

Miraç Kandili'nin Bu Sene İki Ayrı Önemi Var
Bu sene Miraç hadisesinin 2 ayrı önemi ve anlamı var. Bu da bir tanesi asrın felaketi olan 6 Şubat depreminin bugüne denk gelmesi. O zaman hayatını kaybeden binlerce şehidimize hatimler okuduk. Onlar için dualar edeceğiz. Ve o günün sabahında tam deprem saatinde 4.17’de Karşıyaka Merkez Camimizde biz orada olacağız. Tüm cemaatimizde özel program yapacağız. Hatimler Yasin-i ve Mevlid-i şerifler okuyacağız. Oradaki vefat eden kardeşlerimizin ruhlarını şaat etmek için. Bir diğer önemli husus ki bu sene miracı anlamlı kılan, Kudüs Mescid-i Aksa işgal altında. Filistin toprakları Gazze 122 günde ve 30 bine yakın şehit var. Bunların yarısı çocuk yarısına yakın çocuk ve. Kadın çocuk demeden şu kış gününde aç susuz ilaçsız hastaneler bombalandı, camiler bombalandı. Adeta 2 buçuk milyon insan yerle yeksan oldu. Evleri yıkıldı, bir açık hapishane gibi. Dünya sessizce izlerken, İsrail acımasızca işgaline ve katliamına devam ediyor.Tokat İl Müftüsü Esat Yapıcı (3)Miraç Gecesi’nde Karşıyaka Merkez Camii'nde Özel Program
Bu Miraç Kandili de Cenab-ı Allah’ın katında Mescid-i Aksa'dan kaldırdığı, yükselttiği efendimizin orada peygamberlere namaz kıldırdığı Miraç hadisesinin gerçekleştirdiği Mescid-i Aksa hakikaten bizim açımızdan da çok önemlidir. İnşallah Miraç gecesi akşamında Karşıyaka Merkez Camii’nde olacağız. Ortadoğu’yu çok iyi bilen İlahiyatçı Prof. Dr. Ahmet Kavas hocamız o gün için kürsüde vaaz edecek. Orada tüm cemaatimizi Karşıyaka Merkez Camiine, Miraç kandilin akşamında herkesi davet ediyorum. Tüm camilerimizde programlar olacak ama özel programımız Karşıyaka Merkez Camii’nde olacak."