Haber-Foto: Mustafa Işık

2023-2024 sezonu Tokat 1’inci Amatör Ligi ikinci devresi 30 günlük aranın ardından başladı. Cumartesi ve Pazar günü kıyasıya mücadele edildiği liginde bir ilk yaşandı. Dinç Doğanspor’la Almusspor arasında saat 19.00’da oynanan karşılaşma Tokat 1’inci Amatör Ligi’nde ilk gece maçı olarak kayıtlara geçti. İlk yarısı 0-0 biten müsabakada konuk ekip Almusspor, Alper Uçar’ın ayağından bulduğu gollerle maçı 2-0 kazandı. Almusspor (2)Müdür Eger, Tarihi Maça Tanıklık Etti
Tokat Gençlik ve spor İl Müdürü Haşim Eger, Dinç Doğanspor’la Almusspor arasında saat 19.00’da oynanan karşılaşmayı takip etti. Maç öncesinde iki takıma başarı dileklerinde bulunan Müdür Eger, “Spor Camiamıza Hayırlı Olsun. Uzunburun Spor Kompleksimiz içerisinde yer alan ve aydınlatması tamamlanarak amatör spor kulüplerimizin hizmetine sunduğumuz, Sentetik yüzeyli futbol sahamızda ilk resmi gece maçı 1. Amatör Ligi takımlarımızdan Tokat Dinç Doğan Spor ile Almus Spor kulüpleri arasında oynandı. 1.Amatör Futbol Liginde mücadele eden, tüm kulüplerimize başarılar diliyorum.” paylaşımında bulundu.Almusspor (5)Maç sonunda Almusspor Başkanı ve Antrenörü Fatih Ceritoğlu ile takımın kalecisi Arif Tarkamış Tokat Hürsöz’e açıklamalarda bulundu.

“Yeniden Eski Almusspor Ruhunu Canlandırmaya Başlıyoruz”

ATAK-DER Başkanı: "Tokat'ta Büyük Bir Deprem Bekliyoruz" ATAK-DER Başkanı: "Tokat'ta Büyük Bir Deprem Bekliyoruz"

Almusspor Başkanı ve Antrenörü Fatih Ceritoğlu, “Modern ışıklandırmayı şehrimize kazandıran Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Haşim Eger’e teşekkür ederiz. Tokat'a hayırlı olsun. Ligimizde ilk olan gece maçına çıktık, bize denk geldi tesadüf. Elimizden geleni yaptık. Hava soğuk olmasına rağmen oyuncularımız güzel mücadele etti. Bundan sonraki maçlarımızda da inşallah daha iyi olacağız. Ligin ikinci yarısı için transferlerimiz oldu. Onların da uyum sorunu vardı. Adaptasyon sorunu vardı. Bunu gördük saha içerisinde. Ama ilerleyen haftalarda daha da iyi olacak, ışık veriyor takım. Hayırlısı bundan sonra Play-Off'a kadar şansımızı deneyeceğiz. Şu anda da bir atkı kampanyamız var. İlçenin dinamiklerini ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Takıma sahip çıkmaları için hem taraftar hem esnaf hem futbolcular yavaş yavaş yeniden eski Almusspor ruhunu canlandırmaya başlıyoruz. Bunu görüyoruz. Dinamikler ayağa kalktı. Hissediyoruz. Biraz yavaş gidiyor ama hızlanacaktır. Yavaş yavaş sahiplenmeye de başladılar. Haftaya Artovagücü Futbol Kulübü’yle oynayacağız. Bu maçta taraftar desteğinin çok fazla olacağını düşünüyorum. Bu galibiyetle beraber taraftarın bize sahip çıkma ve sahiplenmesi yüksek olduğunu düşünüyorum.“ dedi.Almusspor Başkanı Ve Antrenörü Fatih Ceritoğlu Min“Bir Şahlanışla Ayağa Kalktık, İnşallah Böyle De Devam Ederiz”
Kaleci Arif Tarkamış, “İlk defa gece maçı oynadım. Kaleci olarak biraz zorluyor çünkü çok profesyonel bir aydınlatma gerçekleşmiş burada. Kaleciler için biraz zor ama aynı zamanda da çok mutluluk verici. Daha önce de Uzunburun’da senelerimi verdim, bu tesislerde. Çiminden olsun kale dizaynlarından olsun, ışıklandırma olsun çok güzel olmuş, emeği geçen herkesin eline sağlık.  böyle bir organizasyonun içinde ilk defa bulunduğumuz için tabii ki de şanslı hissediyoruz. Genel olarak bakacak olursak, ben bu kulübün çok uzun zamandır bir oyuncusu olarak bununla gurur duyuyorum. Ayrıyeten 3-4 maçlık bir serüvenin içinde galibiyetler alarak ve ben üç maçtır gol yemiyorum, bunun mutluluğunu yaşıyorum. Haftaya evimizde, ilk devreyi grubu lider tamamlayan ve bugün el değiştiren Artovagücü Futbol Kulübü ile evimizde karşılaşacağız. Benim için de duygulu bir an olacak. Çünkü eski takımım. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur, bugünkü maçta oynayan bütün arkadaşlarımın ayaklarına sağlık. Kendimi değerlendirirsem. Birinci yarının ilk maçında oynadığım pozisyondan ötürü biraz farklılıklar vardı. Takım uyumu sorunları vardı. İlk maçta kırmızı yedim. ondan sonra kendi hatalarımın farkına vardıktan sonra tekrar bir motivasyon, tekrar bir gururla, bir şahlanışla ayağa kalktık. İnşallah böyle de devam ederiz.” şeklinde konuştu. 

Kaleci Arif Tarkamış MinAlmusspor (6)Almusspor (4)Almusspor (3)