Tokat 1’inci Amatör Ligi’nde tarihi maç Almusspor’un Tokat 1’inci Amatör Ligi’nde tarihi maç Almusspor’un

Haber-Foto: Mustafa Işık

TFF 3’üncü Lig 4’üncü grupta mücadele eden Tokat Belediye Plevnespor evinde Orduspor 1967 A.Ş’yi Gaziosmanpaşa Stadyumu’nda ağırladı. Saat 14.00’da başlayan karşılaşmayı Plevnespor, Berk Kal’ın ayağından bulduğu gollerle 2-0 kazandı. Karşılaşmanın ardından Tokat Belediye Plevnespor Başkan Vekili Mehmet Elibol, Direktör Semih Tokatlı, Berk Kal ve Orduspor 1967 A.Ş Teknik Direktörü Sinan Yücer, maç hakkında Tokat Hürsöz’e açıklamalarda bulundu. Tokat Belediye Plevnespor Başkan Vekili Mehmet Elibol (1)“Sürdürülebilir Bir Başarı Hedefindeyiz”
Tokat Belediye Plevnespor Başkan Vekili Mehmet Elibol, “bu soğuk günde gelen taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir atmosfer yarattılar. Tokatlı taraftarlarımızdan beklediğimiz bu. Takımımız emin adımlarla Play-Off yolunda ilerliyor. Hep şunu söylüyoruz biz. Emin, yavaş ama sürdürülebilir bir başarı. Gördünüz takım oturdu, ikinci yarıdan itibaren çok daha güzel top oynadık. Oynadığımız futboldan keyif alıyoruz. Bugün de taraftarlarımız mutlu olmuştur. Oynadığımız rakip çok zor bir rakip. Güçlü, diri ve yüksek uzun takım. Buna rağmen çok şükür şansımız da yaver etti. Ama sert oynadılar. Bizim çocukları sakatlamaya, birkaç hamleler olunca kartları görüp eksik kaldılar. İyi bir üç puan aldık evimizde. İnşallah haftaya Siirt İl Özel İdaresispor maçı var. Oradan da puan veya puanlarla dönersek avantaj yakaladık. Bu maç dönüm maçıydı. Orduspor 1967 A.Ş de 11 kişi olsaydı skor farklı olmazdı. Çünkü bizim taktiksel bir düzenimiz var. İlk devre 0-0 bitseydi biz ikinci yarı kazanmaya yönelik hamlelerimizle beraber yine alacaktık. Tıpkı Alanya, Kestel'de olduğu gibi. Ona göre oyuncularımız var. Ona göre hamle adamlarımız var. Her şey olabilir futbolda. Onlar da bizi yenmeye geldiler. Çok yüksek prim verilmiş bu maça, Ordu tarafından. Tabii biz daha mütevazıyız, kendi yağıyla kavrulan, borcu harcı olmayan, sürdürülebilir bir başarı, sürdürülebilir bir kulüp. Hedefimiz bu inşallah. Bu maçı aldıktan sonra biz, alt sıralardan tamamen koptuk. Bundan sonraki hedefimiz üsttekilerle rekabetimiz olacak. Beş maçımız var alabileceğimiz, çok rahat. Deplasmandan da ne kadar puan getirebilirsek bu iş bitti demektir. Şu anda Play-Off şansımız net yüzde ellinin üzerine çıktığı kesin. Daha önümüzde çok güzel maçlar var. Rakipler buraya gelecek. Sebat buraya gelecek. Bursa buraya gelecek. Biz Balıkesir'e gideceğiz. Adana'ya gideceğiz. O günkü takımların form durumları ne olacak? Bilemiyoruz.  Mesela Adana üç hafta üst üste yenildi. Belki de bizim maça kadar iyi bir form tutacak. Ama tekrar söylüyorum bu takımın içeride, dışarıda yenemeyeceği takım yok. Bunu söylerken yenilemeyeceği takım da yok.” dedi. Teknik Direktör Semih Tokatlı Min“Durmak Yok Yola Devam”
Tokat Belediye Plevnespor Teknik Direktörü Semih Tokatlı, Öncelikle galibiyeti Başkanımız Eyüp Bey'e ve değerli yönetime armağan ediyoruz. Şunu net söyleyebilirim ki bizim buraya gelmemizdeki en büyük pay Eyüp Başkanımız. Tokat için bir şans Eyüp Bey. Onun için inşallah biz de ona layık olup, layık olduğu yerde takımı çıkartacağız. Kestel maçının anlamlı olması için bu maçı da almamız lazım diyorduk. Aldık. Oyuncularımı kutluyorum. Yürekten alınlarından öpüyorum. Ayrıca bizi doksan dakika destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Her zaman yolumuzda görmek istiyoruz. İnşallah durmak yok yola devam.” diye konuştu.Berk Kal Min“Gollerimi Eşime ve Yakın Zamanda Dünyaya Gelecek Oğluma Armağan Ediyorum”
Berk Kal, “Çok şükür, yükselen bir çıkışımız vardı. Her hafta daha iyiye gidiyoruz. Her hafta kazanmak için oynuyoruz. Bugün de çok şükür gol atmayı Allah'ım bana nasip etti. Yeni doğacak çocuğumun nasibi mi diyelim artık bilmiyorum ama bugün galibiyette arkadaşlarıma katkı sağladıysam ne mutlu bana. Gol atmanın hayalini kuruyorsun ama tabii bu hayal, biraz havada kalıyor ama bugün Allah'a şükür nasip oldu. İnşallah daha iyi olacak. Golün kimin attığı önemli değil, takımın galibiyetle ayrılması önemli. Bugün attığım gollerimi eşime ve yakın zamanda dünyaya gelecek oğluma armağan ediyorum.” şeklinde konuştu.Orduspor 1967 A.ş Teknik Direktörü Sinan Yücer Min“Sonraki Maçlara Motive Olmaya Bakacağız”
Orduspor 1967 A.Ş Teknik Direktörü Sinan Yücer, “Tokat Belediye Plevnespor’a karşı aldığımız mağlubiyet için üzgünüz. Kırmızı kartlar görene kadar maç on bire on bir oynanırken üstün taraf bizdik. Kazanabileceğimiz bir maç olarak düşünüyordum. O sırada duran toptan bir gol yedik ve peşinden bir tane oyuncumuz eksildi. Peşinden bir oyuncu daha altmış dakika dokuz kişi oynadık. 60 dakikası zor geçti. Neticesinde 2-0 mağlup olduk. Şimdi birçok oyuncu cezalı duruma düştü. Maçı unutup bir an önce unutup bir sonraki maçlara motive olmaya bakacağız. Biraz oyun disiplinden koptuk açıkçası, dokuz kişi kalınca zor bir mücadele oldu. Tokat takımına da başarılar diliyorum.” açıklamasında bulundu.