Almus, Çevreli, Kınık Sohbet Sofrası’nda konuşuldu Almus, Çevreli, Kınık Sohbet Sofrası’nda konuşuldu

Netflix'in yeni yapımı Griselda dizisi, izleyicilere uyuşturucu ticareti dünyasının karanlık ve çetin gerçeklerini gösteren etkileyici bir yapım olarak dikkat çekiyor. Peki, Netflix Griselda dizisinin konusu ne, oyuncuları kim, nerede çekildi? Griselda Blanco kimdir? İşte detaylar...

Netflix Griselda dizisinin konusu ne, oyuncuları kim?

Netflix'in yeni mini dizisi "Griselda," Kolombiyalı uyuşturucu baronu Griselda Blanco'nun gerçek hayat hikayesinden esinlenerek Eric Newman, Doug Miro, Ingrid Escajeda ve Carlo Bernard'ın imzasını taşıyan bir yapımdır. Diziyi Andes Baiz yönetiyor ve başrolde dünya çapında ünlü oyuncu Sofia Vergara yer alıyor. Başrollerde Sofia Vergara'nın yanı sıra, José Velázquez, Orlando Pineda, Vanessa Ferlito, Gabriel Sloyer, Paulina Dávila, Christian Tappán, Julieth Restrepo gibi birçok yetenekli oyuncu bulunuyor.

Netflix Griselda dizisi kaç bölüm?

Griselda, Blanco'nun Medellin'den Miami'ye kaçarak uyuşturucu imparatorluğunu kurma hikayesini konu alıyor. Blanco'nun zekası ve hırsıyla tarihin en çok para kazanan kartellerinden birini oluşturması, izleyicilere gerçek bir suç draması deneyimi sunuyor. Dizi, 6 bölümden oluşan bir mini dizi olarak Netflix platformunda 25 Ocak 2024 tarihinde yayınlanmaya başladı.

Griselda Blanco kimdir?

Griselda Blanco, 15 Şubat 1943 tarihinde doğmuş ve Medellin Karteli üyesi olarak tanınmıştır. 1980'lerden 2000'lerin başına kadar Miami merkezli geniş kapsamlı bir uyuşturucu ticareti yürüten Blanco, DEA tarafından 2002 yılında tutuklanmış ve 2012 yılında öldürülmüştür.