Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden Mehmet Ömer Koç, sadece iş başarısıyla değil, aynı zamanda sanat ve kültüre olan tutkusuyla da dikkat çekiyor. Peki, Ömer Koç kimdir, kaç yaşında? Ömer Koç aslen nereli, ne iş yapıyor, nerelerin sahibi? İşte detaylar...

Ömer Koç kimdir?

Ankara doğumlu Türk iş insanı Mehmet Ömer Koç, Türkiye'nin köklü şirketlerinden biri olan Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı olarak önemli bir rol üstlenmektedir. Rahmi Koç'un oğlu ve Mustafa Koç'un kardeşi olan Ömer Koç, iş dünyasındaki etkileyici kariyerine çocukluk yıllarından itibaren adım atmıştır.

Ömer Koç ne mezunu?

Robert Kolejindeki lise eğitiminin ardından ABD'ye eğitimine devam etmek üzere gitmiştir. Georgetown Üniversitesi ve Columbia College'da eğitim gören Koç, Antik Yunan Tarihi ve kültürü alanında lisans eğitimini tamamlamıştır. Ayrıca işletme alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.

2008 yılından itibaren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekilliği ve TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi önemli görevleri üstlenmiş, ardından ağabeyi Mustafa Koç'un ani vefatının ardından Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilmiştir. Ayrıca Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet üyeliğini sürdürmektedir.

Sanat ve Kültür Tutkusu

Ömer Koç'un iş dünyasındaki başarıları kadar, sanat ve kültüre olan ilgisi de dikkat çekicidir. Özellikle çağdaş sanat ve Osmanlı tarihi konularında derin bir bilgiye sahiptir. Kendi kütüphanesinde dünyanın en büyük İznik tabak ve obje koleksiyonlarına yer veren Koç, ayrıca Osmanlı tarihi kitap koleksiyonunun da sahibidir.

Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz kimdir, kaç yaşında, nereli? Taha Hüseyin Karagöz ne mezunu, evli mi, eşi kim? Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz kimdir, kaç yaşında, nereli? Taha Hüseyin Karagöz ne mezunu, evli mi, eşi kim?

Baudelaire, Proust ve Balzac gibi önemli yazarların imzalı eserlerini içeren devasa bir Fransızca kitaplar arşivine sahip olan Koç, aynı zamanda İngilizce ve Fransızca'yı çok iyi düzeyde bilmektedir. Tutkulu bir plastik sanatlar ve eski kitap koleksiyoneri olan Koç'un kütüphanesi, 19. ve 20. yüzyıl Fransız ve İngiliz edebiyatının önemli yazarlarının imzalı kitapları da dahil olmak üzere zengin bir içeriğe sahiptir.

Sosyal Sorumluluk ve Yaşam Tarzı

Sosyal sorumluluk projelerine büyük destek veren Koç, sponsorluklar aracılığıyla sanat ve kültür etkinliklerine katkı sağlamaktadır. Ayrıca, İstanbul'un ünlü köpeği Boji'yi sahiplenmiştir.

Magazin hayatından uzak durmayı tercih eden Koç, büyük bir bölümünü Londra'daki evinde geçirmektedir.

Ömer Koç serveti ne kadar?

Forbes Türkiye'nin 2013 yılında hazırladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde 1.1 milyar dolarlık servetiyle dikkat çeken Koç, iş dünyasında ve sanat-kültür alanındaki etkileyici başarılarıyla tanınmaktadır.

Mehmet Ömer Koç, Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden biri olarak hem iş hayatındaki liderliğiyle hem de sanat ve kültüre olan katkılarıyla ön plana çıkmaktadır.