Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), uluslararası akademik iş birliği kapsamında önemli bir ziyarete ev sahipliği yaptı. Cezayir Mila Üniversitesi doktora öğrencileri Kaouther El Batoul Chebana, Rayane Salem ve Meriem Kourta, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.Whatsapp Image 2026 11 03 At 18.31.14 (2)Doğal Ürün Kimyası Alanında Ortak Araştırma
Doktora çalışmalarının bir bölümünü Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde sürdüren Cezayirli araştırmacılar, üniversite bünyesinde önemli akademik faaliyetler gerçekleştirdi. Edinilen bilgiye göre, üç doktora öğrencisi TOGÜ laboratuvarlarında doğal ürün kimyası ve biyolojik aktivite alanlarında deneysel çalışmalar yürüttü. Araştırmacılar, TOGÜ'nün bilimsel altyapısı ve akademisyenlerinin desteğiyle doktora tezlerine katkı sağlayacak veriler elde etti.

Bu kapsamda yürütülen çalışmalar, TOGÜ'nün uluslararasılaşma vizyonu ve araştırma üniversitesi hedefi doğrultusunda dikkat çekici bir örnek olarak gösterildi.

Rektör Yılmaz: “Uluslararası Hareketlilik Bilim İçin Vazgeçilmez”
Gerçekleşen nezaket ziyaretinde konuşan TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, uluslararası akademik iş birliklerinin önemine vurgu yaptı. Rektör Yılmaz, "Bilimsel araştırma hareketliliği ve farklı üniversiteler arasında kurulan köprüler, evrensel bilginin gelişmesi için vazgeçilmezdir. Cezayir'den gelen genç araştırmacılarımızı üniversitemizde ağırlamaktan memnuniyet duyduk. TOGÜ olarak uluslararası öğrenci ve araştırmacı hareketliliğini her geçen gün artırmaya kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Tokat Teknopark ile OKA Arasında "Fikirden Etkiye" Projesinde İmzalar Atıldı
Tokat Teknopark ile OKA Arasında "Fikirden Etkiye" Projesinde İmzalar Atıldı
İçeriği Görüntüle

Rektör Yılmaz, TOGÜ'nün son yıllarda Erasmus+ ve ikili iş birliği protokolleriyle Afrika ve Avrupa'daki birçok üniversite ile ortak projelere imza attığını da hatırlattı.

Sertifikaları Rektör Yılmaz Takdim Etti
Ziyaretin sonunda, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde araştırma dönemlerini başarıyla tamamlayan doktora öğrencileri Kaouther El Batoul Chebana, Rayane Salem ve Meriem Kourta'ya katılım sertifikaları verildi. Sertifikalar, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz tarafından takdim edilirken, hatıra fotoğrafı çekimi ile program sona erdi.Whatsapp Image 2026 11 03 At 18.31.15Whatsapp Image 2026 11 03 At 18.31.14Whatsapp Image 2026 11 03 At 18.31.14 (1)Whatsapp Image 2026 11 03 At 18.31.14 (3)

Cezayirli araştırmacıların, TOGÜ'de elde ettikleri deneyimleri Mila Üniversitesi'ndeki akademik çalışmalarına taşıyacakları ve iki üniversite arasındaki iş birliğinin yeni ortak yayınlar ve projelerle devam etmesinin planlandığı öğrenildi.

Muhabir: Mustafa Işık