Sosyal ve üretken belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun öncülüğünde hayata geçirilen yeni sosyal proje kapsamında, 65 yaş üstü kadınlara yönelik ücretsiz kuaför hizmeti başladı.
Yeraltı Çarşısı'nda hizmet verecek olan Tokat Belediyesi BELMEK Ücretsiz Kuaför Salonu'nun açılışı, Belediye Başkan Yardımcısı Melih Bingöl tarafından gerçekleştirildi. Açılışa belediye yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.
Kursiyerler Hem Eğitim Aldı Hem İstihdam Edildi
Kuaför salonunda görev yapan personelin, Tokat Belediyesi BELMEK'in açtığı kuaförlük kurslarında başarılı olan kursiyenlerden oluşması dikkat çekti. Böylece belediye hem meslek edindirme kurslarıyla eğitim verdi hem de başarılı kursiyerleri istihdama kazandırdı.
Hafta İçi 09.00-16.00 Saatleri Arasında Hizmet Verecek
65 yaş üstü kadınlara ücretsiz olarak hizmet sunacak kuaför salonu, hafta içi her gün sabah 09.00 ile akşam 16.00 saatleri arasında açık olacak. Cumartesi ve pazar günleri ise hizmet verilmeyecek.
Melih Bingöl: "Orta Yaş Grubu Hizmet Sunacağız"
Açılış kurdelesinin kesilmesinden önce konuşan Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Melih Bingöl, projenin sosyal belediyecilik anlayışının önemli bir örneği olduğunu belirterek, "Sosyal belediyecilik anlamında aslında daha önceden de planlanmıştı, bugün de nasip oldu. Orta yaş grubu bayanlarımıza kuaför hizmetini verelim dedik. Böyle bir yola koyulduk. İçerisinde işte malzemesinden, kullanılan malzemelere kadar özellikli bir hizmet sunalım istedik. Hafta içi 5 gün hizmet vereceğiz, hafta sonu kapalı olacak burası. Sabah 09.00, akşam 16.00 saatleri arasında hizmet alabilirsiniz." ifadelerini kullandı.
İlk Misafirlerini Ağırlamaya Başladı
Konuşmanın ardından açılış kurdelesi kesilerek BELMEK Ücretsiz Kuaför Salonu resmen hizmete açıldı. Yeraltı Çarşısı'nda faaliyet gösterecek merkezde, 65 yaş üstü Tokatlı kadınlar ücretsiz kuaför hizmetinden faydalanabilecek.









