Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun çocuklara yönelik eğitim ve sosyal faaliyetlere verdiği önem doğrultusunda hayata geçirilen atölyenin ilk gününde yoğun katılım yaşandı. Sabah grubunda 15, öğle grubunda 12 olmak üzere toplam 27 çocuk, eğitmenleri eşliğinde mutfakla tanıştı.

Minik şefler, mutfağın temel kurallarını hem dinleyerek hem de uygulayarak öğrenme fırsatı buldu.

Hijyenden Hamur Hazırlamaya Uygulamalı Eğitim
Atölyenin ilk bölümü teorik eğitimle başladı. Çocuklara kişisel hijyen, el temizliğinin önemi, çalışma alanının düzeni ve gıda hijyeni hakkında detaylı bilgiler verildi. Ardından reçete hazırlama ve takip etme, malzemelerin doğru belirlenmesi ve ölçülmesi, mutfak araç-gereçlerinin hazırlanması ve ön hazırlık aşamaları anlatıldı.

Hamurlar Yoğruldu, Kurabiye ve Poğaçalar Şekillendi
Teorik eğitimin ardından önlüklerini giyen minik şefler mutfağa geçti. Eğitmenler eşliğinde hamur hazırlayan çocuklar, kurabiye ve poğaça yapımının tüm aşamalarına katıldı. Hamurun yoğrulmasından şekillendirilmesine kadar üretim sürecinde aktif rol alan çocuklar, ilk ürünlerini kendi elleriyle hazırlamanın heyecanını yaşadı.

YRP’li Demirkol: "Acımız Hâlâ Taze, Yaralarımız Henüz Kapanmadı"
YRP’li Demirkol: "Acımız Hâlâ Taze, Yaralarımız Henüz Kapanmadı"
İçeriği Görüntüle

Renkli ve keyifli anlara sahne olan ilk gün eğitimleri, çocukların hem el becerilerini geliştirmeleri, hem hijyen bilinci kazanmaları hem de ekip çalışması ve birlikte üretmenin keyfini öğrenmeleri hedefiyle tamamlandı.

Tokat Belediyesi Çocuk Aşçılık Atölyesi – Minik Şefler eğitimlerinin farklı gruplarla devam edeceği bildirildi.
I M G 5629

Muhabir: Mustafa Işık