Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ile İlçe Müdürlükleri denetim ekipleri tarafından il genelinde perakende balık satış yerlerine eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi. Bu denetimler kapsamında işletmeler, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde tür, zaman yasağı, asgari boy limitleri ve hijyen kurallarına uygunluk açısından incelendi.
Denetimlerle ilgili açıklama yapan Tokat İl Tarım ve Orman Müdür V. Ümit Ok, yapılan çalışmaların halkın güvenli ve sağlıklı su ürünlerine ulaşmasını hedeflediğini belirterek, "İl ve İlçe Müdürlüklerimiz denetim ekipleri, perakende balık satışı yapan işletmeleri tür, zaman yasağı ve asgari boy limitlerine uygunluk, sağlık ve hijyen açısından denetledi. Ayrıca, işletmelere 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve mevzuata uygun balık satışı hakkında bilgilendirme yapıldı." dedi.
Ümit Ok, denetimlerin sonuçlarına da değinerek, "Bu hafta içerisinde 82 eş zamanlı denetim yapılmış olup, bugüne kadar toplam 910 adet iç su ve perakende satış yeri denetimi gerçekleştirilmiştir. 126 işlemle toplam 539.024 TL idari para cezası uygulanmıştır. Baraj, göl ve ırmak gibi alanlarda kaçak avcılığın önlenmesi, perakende satış yerlerinde mevzuata uygun balık satışının sağlanması ve balık stoklarının korunması için denetimlerimiz aralıksız sürecektir." ifadelerini kullandı.
Tokat genelinde su ürünleri sezonu boyunca, halkın kaliteli ve sağlıklı balıklara ulaşabilmesi için denetimlerin devam edeceği vurgulandı.














