(Haber: Şule Şahin)

1-14 Temmuz 2026 tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti’nin Hainan Eyaleti’nde düzenlenen “Gelişmekte Olan Ülkeler İçin Tropikal Tarım Turizminin Geliştirilmesi ve Planlanması Semineri” programına Türkiye’den katılan isimler arasında Tokat Niksar Korulu köylü hemşehrimiz Ulvi Gelbal da vardı. Gelbal, Çin’deki tarım çalıştayı dönüşünde yazılı açıklama ile oradaki ortamı, yapılanları, katılımları, içeriği değerlendirdi.

Tokatlı hemşehrimiz Ulvi Gelbal’ın Çin’den dönüşü sonrası haber merkezimize ulaştırdığı yazılı açıklaması şöyle oldu:

“1-14 Temmuz 2026 tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti’nin Hainan Eyaleti’nde düzenlenen “Gelişmekte Olan Ülkeler İçin Tropikal Tarım Turizminin Geliştirilmesi ve Planlanması Semineri” programına Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinin davetiyle katıldım.

Çin Halk Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığının himayesinde gerçekleştirilen bu uluslararası programda, Türkiye’yi temsil eden 4 kişiden biri, 9 farklı ülkeden 30 katılımcı arasında yer almaktan büyük bir onur duydum.

Program süresince tarım, kırsal kalkınma, agro-turizm ve uluslararası iş birliği alanlarında önemli bilgi ve deneyimler edinirken, ülkemizi ve kadim kültürümüzü tanıtma fırsatı da bulduk.

Kat Köyü Geleneksel Bağ Yaprağı Festivali yapıldı
Kat Köyü Geleneksel Bağ Yaprağı Festivali yapıldı
İçeriği Görüntüle

Programın sonunda, Çin Hainan Eyaleti Ticaret Bakanlığı Uluslararası Değişim ve İşbirliği Merkezi Müdür Yardımcısı Sayın Chen Yuwen’e Tokat yazması hediye ettim. Tokat’ımızın asırlık el sanatına büyük ilgi göstermesi, yazmayı hayranlıkla incelemesi ve hikâyesini ayrıntılarıyla dinlemesi benim için ayrı bir gurur kaynağı oldu.

Nazik davetleri dolayısıyla Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğine, ev sahiplikleri için Çin Halk Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığına ve Hainan Eyaleti Uluslararası Değişim ve İşbirliği Merkezine teşekkür ediyorum.

Her gittiğimiz yerde ülkemizi, kültürümüzü ve memleketimiz Tokat’ı da en güzel şekilde temsil etmeye ve tanıtmaya devam edeceğiz.”

Muhabir: Şule Şahin