Futbol camiasında adını gündeme taşıyan isimlerden biri olan Umut Nayir, son dönemde Pendikspor'a kiralanan performansı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Peki, Umut Nayir kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi, hangi takımlarda forma giydi, neden gündem oldu? İşte ayrıntılar...

Umut Nayir kimdir, kaç yaşında, nereli?

28 Haziran 1993 tarihinde Kayseri'de doğan Umut Nayir, futbol kariyerine 16 yaşında Albayrakspor'da başladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi olarak hem eğitimine devam eden hem de futbol kariyerine yön veren Umut, Ankaragücü A2 takımında geçirdiği bir sezonun ardından profesyonel futbol dünyasına adım attı.

Gök gürlüyor ama yağmıyor Tokat'ta Gök gürlüyor ama yağmıyor Tokat'ta

Umut Nayir hangi takımlarda oynadı?

MKE Ankaragücü'nün altyapısından yetişen Umut Nayir, 2012-2015 yılları arasında bu kulüpte forma giydi. Ardından 2015 yılında Osmanlıspor'a transfer olan başarılı futbolcu, kariyerine bu kulüpte devam etti. 2016 yılında Yeni Malatyaspor'a kiralık olarak transfer olan Umut, 2016-2017 sezonunu Göztepe forması altında kiralık olarak geçirdi.

2018 yılında Beşiktaş'a transfer olan Umut Nayir, bu süreçte Bursaspor'a kiralık olarak gönderildi. Beşiktaş macerasının ardından 2020-2021 sezonunda Hajduk Split'e kiralandı ve Hırvatistan ekibinde önemli bir deneyim yaşadı. Ardından 2021-2022 sezonunda Giresunspor, Eyüpspor ve Ümraniyespor'da başarılı performans sergileyen Umut Nayir, 2023 yılında Fenerbahçe ile sözleşme imzaladı.

Umut Nayir ve Pendikspor

Ancak forma şansı bulamadığı için sezon sonuna kadar Pendikspor'a kiralandığı duyurulan Umut Nayir, bu süreçte üst üste attığı goller ve ikonik sevinci ile dikkatleri üzerine çekti. Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 2025 yılına kadar devam eden Umut Nayir'in kariyerindeki bu yeni dönem, futbolseverler tarafından merakla takip edilmekte.

Umut Nayir evli mi, eşi kim, çocuğu var mı?

Umut Nayir 2021 yılında evlendi. Eşi Enfal Nayir'dir. Nayir çifti geçtiğimiz ay 16 haftalık bebeklerini anne karnında kalbinin durmasıyla kaybettiklerini açıklamıştı.

Umut Nayir'in kariyerinde MKE Ankaragücü, Osmanlıspor, Beşiktaş gibi önemli kulüplerde forma giydiği ve kiralık olarak farklı liglerde mücadele ettiği göz önüne alındığında, futbolseverler Umut Nayir'in kariyerinde neler başarabileceğini heyecanla bekliyor. Pendikspor macerasının ardından Umut Nayir'in kariyerindeki yeni dönemler merak konusu olmaya devam edecek gibi görünüyor.