Depremzedelere yönelik sağlanan kira yardımı sürecinde yaşanan gelişmeler dikkat çekiyor. Peki, AFAD Kira Yardımı neden yatmadı Nisan 2024? Depremzede kira yardımı uzatıldı mı, ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Başkan Yazıcıoğlu'na Baba Vali Yazıcıoğlu kitabı Başkan Yazıcıoğlu'na Baba Vali Yazıcıoğlu kitabı

AFAD Kira Yardımı neden yatmadı Nisan 2024?

6 Şubat depremlerinin ardından başvuruda bulunan vatandaşlara AFAD tarafından sunulan kira desteği, ev sahiplerine 7 bin 500 TL, kiracılara ise 5 bin TL olarak belirlenmişti. Ancak, son zamanlarda bazı vatandaşlar ödemelerin banka hesaplarına yatırılmadığına dair endişelerini dile getirmektedirler.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin açıklamalarına göre, kira yardımları ev sahiplerine ve kiracılara ev teslimine kadar devam edecektir. Özhaseki, "Bütün evleri 1 buçuk sene içerisinde hak sahiplerine teslim edeceğiz" şeklinde taahhütte bulunmuştur.

Depremzede kira yardımı uzatıldı mı, ne zaman yatacak?

Ancak, ödemelerin gecikmesi gibi durumlar Ziraat Bankası üzerinden yapılan işlemlerde yaşanan teknik aksaklıklardan kaynaklanmaktadır. Bu gibi durumların önüne geçilebilmesi için vatandaşların aşağıdaki adımları takip etmeleri önerilmektedir:

  1. Ziraat Bankası hesabına mobil bankacılık uygulaması üzerinden giriş yapılmalıdır.
  2. "Ödemeler" bölümüne gidilerek "Merkezi Ödeme" seçeneği tercih edilmelidir.
  3. "Diğer Ödemeler" bölümü ziyaret edilerek ödemenin buraya aktarılması sağlanmalıdır.

Bu adımları takip ederek vatandaşlar, kira yardımı ödemelerinin banka hesaplarına düzenli bir şekilde yatırılmasını sağlayabilirler. AFAD ve ilgili kurumlar da süreci yakından takip ederek herhangi bir aksaklık yaşanmaması için çaba göstermektedirler.