Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) aldığı yasal kararlar doğrultusunda, hukuki süreçlerini tamamlayarak yeniden belde statüsü kazanan Tokat’ın 4 kritik yerleşim yerinde seçmenler, 7 Haziran 2026 pazar günü belediye başkanları ve belediye meclis üyelerini belirlemek üzere sandık başına gitti. 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun uyarınca gerçekleştirilen bu tarihi ara seçimlerde, Tokat genelinde toplam 5 bin 682 seçmen demokratik hakkını kullanarak yerel yönetimlerin geleceğini tayin etti. Seçim takviminin açıklanmasından oy verme gününe kadar geçen süreçte sahada basmadık yer bırakmayan AK Parti Tokat İl Başkanı Adem Dizer’in aktif, dinamik ve kucaklayıcı çalışma stratejisi, sandıkların açılmasıyla birlikte tarihi bir başarıyla taçlandı. İl Başkanlığı görevine geldiği ilk günden bu yana teşkilatları diri tutan ve vatandaşla doğrudan temas kuran Dizer’in liderliğindeki AK Parti, özellikle Bağtaşı ve Yolüstü beldelerinde kırılması güç oy rekorlarına imza atarak gövde gösterisi yaptı.
Seçimlerin tamamlanmasının ardından sıcağı sıcağına bir açıklama yapan ve kazanan tüm adayları tebrik eden AK Parti Tokat İl Başkanı Adem Dizer; Kuşçu, Bağtaşı, Yolüstü ve Çevrecik beldelerini bizzat ziyaret ederek vatandaşlara teşekkür etti. Seçim sonuçlarının Tokat’a ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunan Dizer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde "Türkiye Yüzyılı" vizyonuna uygun şekilde hizmet üretmeye devam edeceklerini vurguladı. YSK verilerine göre oy dağılımının netleştiği Tokat genelindeki 4 beldede AK Parti 2, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1 ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 1 belediye başkanlığı kazanarak haritayı şekillendirdi.









Almus Bağtaşı ve Reşadiye Yolüstü’nde AK Parti’den Tarihi Oy Rekoru
Seçimlerin en çarpıcı ve dikkat çekici sonuçları Almus ilçesine bağlı Bağtaşı beldesi ile Reşadiye ilçesine bağlı Yolüstü beldesinde alındı. AK Parti’nin kalesi niteliğindeki bu iki bölgede, İl Başkanı Adem Dizer ve ekibinin yürüttüğü yoğun saha çalışmaları sandıkta adeta patlama yarattı. Toplam bin 206 seçmenin sandığa gittiği Almus Bağtaşı beldesinde kurulan 4 sandıktan AK Parti adayı Mustafa Karadağ’a adeta oy yağdı. Resmi olmayan sonuçlara göre geçerli oyların yüzde 94,5 gibi muazzam bir oranını alan Mustafa Karadağ, 722 oy toplayarak Bağtaşı’nın yeni belediye başkanı oldu. Bağtaşı'nda yarışan diğer partilerden CHP 19, Yeniden Refah Partisi 13 ve Saadet Partisi ise sadece 5 oyda kalarak varlık gösteremedi.
Benzer bir gövde gösterisi de bin 600 seçmenin oy kullanma hakkının bulunduğu Reşadiye ilçesinin Yolüstü beldesinde yaşandı. Yolüstü’nde kurulan 7 sandıkta yapılan sayımların ardından AK Parti’nin adayı Mustafa Altın, seçmenlerin yüzde 92’sinin güvenini kazanarak ezici bir zafer elde etti. Sandıktan Mustafa Altın adına toplam 911 oy çıkarken, en yakın rakibi konumundaki Anahtar Parti 208 oyda kaldı. Geriye kalan diğer siyasi partiler ise oldukça sınırlı sayıda oy alarak yarışın gerisinde kaldı. Bu sonuçlarla birlikte hem Bağtaşı hem de Yolüstü beldeleri, AK Parti’nin "eser ve hizmet belediyeciliği" şiarına olan inancını en güçlü şekilde teyit etmiş oldu.
Yeşilyurt Kuşçu Beldesinde Cumhur İttifakı Rüzgarı ve MHP Zaferi
Yeşilyurt ilçesine bağlı olan ve toplamda 710 seçmenin bulunduğu Kuşçu beldesinde ise Cumhur İttifakı’nın ruhuna uygun, demokratik ve heyecan dolu bir seçim yarışı geride kaldı. Cumhur İttifakı’nın ortak adayı olarak seçmenin karşısına çıkan Hikmet Temizel, yürütülen ortak seçim kampanyasının meyvelerini topladı. Kuşçu beldesinde kurulan 1001 ve 1002 nolu sandıklarda oyların sayılmasıyla birlikte ittifak adayı genel olarak yüzde 60’lık bir oy oranına ulaştı.
Sandık bazlı oy dağılımı incelendiğinde, iki sandıkta Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) logosu altında yarışa giren Hikmet Temizel toplamda 373 oy alarak rakiplerini geride bıraktı ve Kuşçu beldesinin yeni belediye başkanı olmaya hak kazandı. Kuşçu’da iddialı bir kampanya yürüten Büyük Birlik Partisi (BBP) ise seçmenden umduğu desteği tam olarak bulamayarak 266 oyda kaldı ve seçimi ikinci sırada tamamladı. Cumhur İttifakı paydaşlarının ortak stratejisi, Kuşçu beldesinde istikrar ve güvenin devamı yönünde net bir sonuç verdi.
Çevrecik Beldesinde Nefes Kesen Yarış; CHP Kazandı, AK Parti Oylarını Katladı
Seçimin en yoğun nüfuslu ve en büyük çekişmeye sahne olan yerleşim yeri ise 2 bin 166 seçmeni barındıran Reşadiye ilçesinin Çevrecik beldesi oldu. Çevrecik’te seçim yarışı ilk andan itibaren AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasında tam bir taktik savaşına ve başabaş bir mücadeleye dönüştü. Beldede kurulan 7 sandığın tamamı açılıp oylar titizlikle sayıldığında, ipi göğüsleyen taraf çok küçük bir farkla ana muhalefet partisi oldu. Toplam sonuçlara göre CHP’nin adayı 877 oy alarak Çevrecik beldesinin yeni belediye başkanı seçildi.
Çevrecik’te seçimi küçük bir oy farkıyla kaybetmesine rağmen AK Parti, bölgede sergilediği performansla geleceğe yönelik çok güçlü bir mesaj verdi. AK Parti adayının 803 oy aldığı beldede, bir önceki yerel seçim dönemine göre oyların tam 5 kat artırılarak yüzde 48 seviyesine ulaştırılması siyasi otoriteler tarafından büyük bir başarı olarak yorumlandı. İl Başkanı Adem Dizer’in Çevrecik’e yönelik özel çalışma programı ve teşkilatın yoğun çabası, seçimin kazanılmasına yetmese de beldedeki dengeleri tamamen değiştirerek AK Parti’yi bölgenin en güçlü aktörlerinden biri haline getirdi.

AK Parti İl Başkanlığı’ndan "Türkiye Yüzyılı" Vurgulu Resmi Açıklama
Seçim sonuçlarının YSK tarafından resmileşmesinin ardından AK Parti Tokat İl Başkanlığı yazılı bir basın açıklaması yayımlayarak elde edilen başarıyı ve oy oranlarını kamuoyu ile paylaştı. İl başkanlığından yapılan ve "Tokat’ımızda Belde Seçimlerinde Büyük Başarı!" başlığıyla sunulan açıklamada, milletin güçlü desteğine ve teşkilatların özverili çalışmalarına dikkat çekildi. Açıklamada, Almus-Bağtaşı’nda Mustafa Karadağ’ın yüzde 94,5, Reşadiye-Yolüstü’nde Mustafa Altın’in yüzde 92 ve Yeşilyurt-Kuşçu’da Cumhur İttifakı ortak adayı Hikmet Temizel’in yüzde 60 oy oranlarıyla kazandığı zaferler tek tek ilan edilerek tebrik mesajları iletildi.
Açıklamanın en dikkat çekici kısımlarından biri de Çevrecik beldesine ayrılan bölüm oldu. Seçimi kaybetmelerine rağmen umutsuzluğa kapılmadıklarını belirten il başkanlığı, "Çevrecik beldemizde seçimleri kazanamamış olsak da, bir önceki seçime göre oylarımızı 5 kat artırarak yüzde 48 seviyesine ulaştırdık. Bizlere destek veren, gönlünü ve duasını eksik etmeyen tüm Çevrecikli hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyoruz. Bu güçlü destek, geleceğe dair umutlarımızı ve sorumluluğumuzu daha da artırmıştır." ifadelerine yer verdi.
Açıklama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, "Türkiye Yüzyılı" hedefleri doğrultusunda eser, hizmet ve gönül belediyeciliği anlayışıyla Tokat için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edileceği vurgusuyla son buldu.






