Mazbatasını alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın belediye binasına asılan bayrak ile ilgili çıkışı ile dikkat çekti ve gündeme oturdu. Peki, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kimdir, kaç yaşında, nereli, eğitimi ne, mesleği ne, hangi partiden seçildi, evli mi, çocuğu varmı? Ahmet Akın neden gündem oldu? İşte detaylar...

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kimdir?

Balıkesir’in Gönen ilçesinde doğan Ahmet Akın, 1973 yılında dünyaya geldi. Eğitim hayatını Bahçeşehir Üniversitesi'nde siyaset üzerine alırken, İngiltere'de dil eğitimi de aldı. Beykent Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra, Selçuk Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans yaptı. Özel sektörde enerji alanında faaliyet gösteren kuruluşlarda genel müdürlük görevlerinin yanı sıra uluslararası holdinglerde üst düzey yöneticilik ve yönetim kurulu üyelikleri de üstlendi.

CHP çatısı altında siyasi kariyerine yön veren Akın, 25, 26 ve 27. dönem Balıkesir Milletvekilliği görevini üstlendi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Dışişleri Komisyonu ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri, Sanayi, Ticaret, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeliklerinde bulundu. CHP'nin enerji politikalarından sorumlu genel başkan başdanışmanlığı görevini de üstlendikten sonra parti meclisi üyeliğine seçilerek çeşitli görevlerde bulundu.

Son olarak, 2024 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Akın, mazbatasını aldı.

Tokat İstişare Heyeti'nden Şehir Toplantıları Tokat İstişare Heyeti'nden Şehir Toplantıları

Ahmet Akın neden gündem oldu?

Ahmet Akın mazbata töreninde yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi düştü. Akın, belediye binasına CHP bayrağının asılmasına tepki gösterdi ve sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Akın, "Burası partiye değil, halka ait. Eğer bir bayrak asılacaksa Türk bayrağı asılır." dedi.

Akın, göreve başlama konuşmasında Balıkesir'i Türkiye'nin parlayan yıldızı yapma sözü vererek, gece-gündüz demeden çalışacaklarını ifade etti. "Makamda oturup tebrikleri kabul eden bir belediye başkanı değil" sözünü hatırlatan Akın, ilçelerden köylere, mahallelerden iş dünyasına kadar her kesimle birlikte hareket edeceğini vurguladı.

Balıkesir'de Akın'ın başkanlığı, yeni dönemde kent için umut vaat ederken, siyasi arenada yaşanan bu gelişmeler yakından takip ediliyor. Ahmet Akın'ın, belediyecilik anlayışı ve Balıkesir'deki performansı önümüzdeki dönemde merakla izlenecek.