Haber-Foto: Mustafa Işık

20 yıldır dokunmadığı bıyıklarına gözü gibi bakıyor 20 yıldır dokunmadığı bıyıklarına gözü gibi bakıyor

Tokat Belediye Plevnespor Başkan Vekili Mehmet Elibol, Tokat Hürsöz'e verdiği röportajda altyapıya dair önemli açıklamalarda bulundu. Altyapıya önem verdiklerini vurgulayan Elibol, Tokat Belediye Plevnespor olarak altyapıya büyük önem verdiklerini ve 8-10 tane altyapı takımında 200-300'e yakın lisanslı futbolcularının olduğunu söyledi. A Takıma futbolcu kazandırılacaklarının altını çizen Başkan Vekili Elibol, 2-3 yıl içinde altyapıdan A takıma 4-5 futbolcu kazandırmayı hedeflediklerini ve bunun için altyapı hocalarıyla sürekli istişare halinde olduklarını belirtti. U-17 takımının deplasmanlı ligde çok iyi bir yerde olduğunu ve bu takımdan 4-5 futbolcunun sezon başında A takıma monte edilebileceğini söyleyen Elibol, “en büyük hedefimiz, A takımda Tokat'ın çocuklarının olması. Altyapıdan futbolcu yetiştirmenin zor olduğunun farkındayız. 2-3 yıla kadar bu takımın çekirdek kadrosunun Tokat'ın çocuklarından oluşmasını ve altyapıdan gelenlerle takviye edilmesini istiyor.” dedi.Plevnespor Başkan Vekili Mehmet Elibol (2) MinElibol, altyapıda hiçbir malzeme eksikliği bırakmadıklarını ve A takım nezdinde ne varsa aynı şeylerin altyapıdaki çocuklara da verildiğini söyledi. Futbol takımının sadece transferler ve çalışanların maaşlarından ibaret olmadığını, altyapı, stat, çalışanlar, yeme-içme, deplasman, otel ve kamplar gibi birçok cari giderinin de olduğunu hatırlatan Başkan Vekili Mehmet Elibol, altyapının meyvelerini 1-2 seneye kadar vermeye başlayacağını ve her sene en az 2-3 futbolcunun A takıma yükseltileceğini açıkladı. Altyapıya kazandırmak için amatör maçları takip ettiklerini ve göze batan genç oyuncuları altyapıya kazandırmaya çalıştıklarını vurgulayan Elibol konuşmasında, “Tokat Belediye Plevnespor, altyapıya büyük önem veriyor ve 2-3 yıl içinde A takıma altyapıdan 4-5 futbolcu kazandırmayı hedefliyor. Altyapıdan gelenlerle takviye edilmiş bir A takım oluşturmak isteyen Tokat Belediye Plevnespor, bu hedefe ulaşmak için yatırımlarını sürdürüyor.” dedi.

“A TAKIMDA TOKAT’IN ÇOCUKLARI OLMAK ZORUNDA”
Tokat Belediye Plevnespor Başkan Vekili Mehmet Elibol, “Tokat Belediye Plevnespor olarak altyapıya çok büyük önem veriyoruz. 8-10 tane altyapı takımımız belki 200-300’e yakın futbolcu, lisanslı futbolcumuz, genç çocuklarımız var. 2-3 yıl oldu dediniz, 2-3 yılda tabi ki A takıma futbolcu vermek çok zor ama altyapı hocalarımızla sürekli istişare halindeyiz. U-17 takımımız deplasmanlı ligde oynuyor. Çok iyi bir yerdeler. Buradan 4-5 tane arkadaşı takıma kazandırmak sezon başında olacak şeyler. Allah nasip ederse önümüzdeki sene altyapımızdan, Tokat’ın çocuklarından 4-5 tane kardeşimizi A Takıma monte edeceğiz. Zaten bizim en büyük hedefimiz bu, A takımda Tokat’ın çocukları olmak zorunda. Altyapıdan çocuk yetiştirmek zorundayız. Sürekli dışarıdan topçu alarak bu çarkı döndürmek çok zor, bizim 2-3 yıla kadar bu takımın çekirdeği kemik kadrosu bu şehrin çocuklarından olmalı. Altyapıdan gelen U-17-19’dan gelen çocuklarla bu takım takviye edilmeli ve bu ancak böyle olur, kurtuluş burada. İyi bir soruydu, çok teşekkür ederim.” diye konuştu. Plevnespor Başkan Vekili Mehmet Elibol (1) Min“1-2 SENEYE KADAR ALTYAPI MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLAYACAK”
Elibol, “Bu konudaki çalışmalarımız, istişarelerimiz, altyapıda hiçbir malzeme eksikliği bırakmıyoruz. A takım nezdinde neyi varsa aynı çocuklar onlara da veriyoruz. Belki kimse farkında değil, çok ciddi giderler bunlar, arkadaşlar. Bugün 250-300 tane çocuğun elbisesi, forması, eşofmanı, kabanı bunlar çok ciddi gidenler. Futbol takımı sadece yapılan transferler, çalışanların maaşlarından ibaret değil. Cari harcamalar dediğim bu. Bir takımın ne kadar harcıyorsa, bir o kadar da senin cari harcaman oluyor, alt yapın, stadın, çalışanların, yemeğin içmen, deplasmanın, otelin, kampların hepsi bunların bir gider. Bunların hepsini toplandığında ciddi bir yükün teşkil ediyor. Mesela şu anda 10 numara mevkiisinde oynayan Berat bizimle beraber. Üçüncü kaleci olarak altyapıdan yukarıya aldığımız bir kalecimiz var. Sezon başında birkaç topçu daha bizimle beraber oldu. Takımımız 3’üncü yılında, bunu beşinci yılda yapabilirsin. Bu önümüzdeki yaz sezonundan itibaren mutlaka her sene en az 2-3 tane arkadaşımızı yukarıya takım atmak zorundayız.  Altyapıda hocalarımız var Sinan kardeşimiz, sürekli geziyor. Amatör maçları takip ediyor. Orada göze batan oyuncuları yaşı gençse altyapıyı kazandırmaya uğraşıyoruz. Tokat Amatör Ligini takip ediyoruz. Görecekseniz 1-2 seneye kadar altyapı meyvelerini vermeye başlayacak.” açıklamasında bulundu. Tokat Belediye Plevnespor Altyapı