Karikatürist Bülent Üstün, "Cemil olabilir mi, Cemil?" açıklamasıyla sosyal medyada gündem oldu. YouTube'da yayınlanan bir sokak röportajında, "İblis'in cennetteki ismi nedir?" sorusuna verdiği esprili yanıtla dikkat çeken Üstün, bu olayın hikayesini anlattı. Peki, Cemil Olabilir mi Cemil neden gündemde? İşte detaylar...

Cemil Olabilir mi Cemil neden gündemde?

Karikatürist Bülent Üstün, "Cemil olabilir mi, Cemil?" açıklamasıyla sosyal medyada gündem oldu. YouTube'da yayınlanan bir sokak röportajında, "İblis'in cennetteki ismi nedir?" sorusuna verdiği esprili yanıtla dikkat çeken Üstün, bu olayın arka planını anlattı.

Bülent Üstün kimdir?

Bülent Üstün, 1974 yılında İstanbul’da doğdu. İlkokulu Bekir Sami Dedeoğlu İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi'nin orta bölümünden mezun oldu. Daha sonra Plevne Lisesi'ne devam etti. Üstün, karikatür dünyasına henüz 12 yaşındayken adım attı ve ilk karikatürü bu yaşta yayımlandı.

MHP LİDERİ BAHÇELİ'nin KIZILGÜLLERE VEFASI MHP LİDERİ BAHÇELİ'nin KIZILGÜLLERE VEFASI

1989 yılında Hıbır dergisinde profesyonel olarak çalışmaya başladı. Kısa bir süre Gırgır dergisinde çalıştıktan sonra, Hıbır dergisinin yeni adı HBR Maymun’a geri döndü. Burada, "Tonguç" ve "Kabız Kuğu" isimli bant tipleriyle tanındı. Ancak asıl şöhreti, L-Manyak dergisinde çizmeye başladığı "Kötü Kedi Şerafettin" karakteriyle elde etti. Bu karakter, Üstün'ün çocukluk yıllarını geçirdiği mahalle ile Cihangir'deki entelektüel yaşantıyı birleştirdiği öykülerden oluşuyordu ve enerjik çizgi tarzıyla büyük beğeni topladı.

L-Manyak dergisinden ayrıldıktan sonra Lombak dergisine geçen Üstün, burada "L-Manyak Kerizleri", "Homo Sapiens Öyküleri" ve "Kuduz Doktor Hektor" gibi çizgi romanlara imza attı. Ayrıca, Memo Tembelçizer için "L-Manyak Şehitleri", Bahadır Boysal için "Taze Kaşar" ve Kenan Yarar için "Hilal" çizgi romanlarının bazı bölümlerinin senaryolarını yazdı.

Bülent Üstün, kardeşi Cengiz Üstün ile birlikte Penguen dergisinde "Üstün Brothers" isimli köşeyi çizdi. Uykusuz dergisinde ise "Gittin Gideli Bebek" isimli köşeyi çizmeye devam etmektedir.

Kötü Kedi Şerafettin

Bülent Üstün'ün uzun süredir üzerinde çalıştığı "Kötü Kedi Şerafettin" animasyon filmi, 5 Şubat 2016’da vizyona girdi ve büyük ilgi gördü. Bu karakter, Üstün'ün en bilinen ve sevilen eserlerinden biri olarak karikatür dünyasında önemli bir yere sahiptir.

Bülent Üstün, mizahi ve özgün üslubuyla Türk karikatür dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş olup, sosyal medyada da yaptığı esprili yorumlarla dikkat çekmeye devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ