Fenerbahçe Süper Lig’in 32. haftasında Fatih Karagümrük’ü yenerek maç fazlası ile zirveye yerleşti. Zirvenin 2 puan gerisinde olan Fenerbahçe bu maçtan 3 puan çıkarma hedefindeydi. Karagümrük ilk yarının sonunda attığı golle öne geçsede ikinci yarı Fenerbahçe 2 gol buldu ve hanesine 3 puanı yazdırdı. İşte Fatih Karagümrük 1-2 Fenerbahçe (MAÇ SONUCU ÖZET) Karagümrük Fenerbahçe maçının geniş özeti golleri ve önemli anları Bein Sport, Karagümrük FB özeti...

Maçtan önemli notlar…

Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Fatih Karagümrük'e konuk oldu. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadelede saat 19.00'da başlayan karşılaşmayı hakem Tugay Kaan Numanoğlu yönetti.

Fenerbahçe’de durum…

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ilk maçında Olympiacos'a karşı oynanan maçın ilk 11'ine göre 4 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Sakatlığı dolayısıyla sezonu kapatan Jayden Oosterwolde'nin yerine Ferdi Kadıoğlu, Rodrigo Becao'nun yerine Serdar Aziz, Miha Zajc'ın yerine İsmail Yüksek, sarı kart cezalısı Sebastian Szymanski'nin yerine ise Fred forma giydi.

Fenerbahçe'de 7 eksik vardı. İrfan Can Eğribayat ve Sebastian Szymanski cezalı oldukları için kadroda yer almadı. Sakatlıklarını atlatan ancak tam hazır olmayan Alexander Djiku, Mert Hakan Yandaş, Joshua King de maç kadrosuna dahil edilmedi. Menisküs ameliyatı olan Jayden Oosterwolde'nin yanı sıra, belindeki rahatsızlık sebebiyle Cengiz Ünder de kadroda yer almadı.

Köy okulu miniklerine trafik eğitimi Köy okulu miniklerine trafik eğitimi

Sarı-lacivertli ekipte Szymanski'nin yokluğunda İsmail Kartal'ın tercihi Rade Krunic oldu. Serdar Aziz yaklaşık 1 ay sonra sahalara döndü ve Çağlar Söyüncü ile birlikte stoper olarak forma giydi. Bu ikili, Süper Lig'de ilk kez bir maçta yan yana oynadı.

Fatih Karagümrük’te durum…

Fatih Karagümrük'te ise Teknik Direktör Tolunay Kafkas, Sivasspor maçının ilk 11'ine göre 5 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıklamasıyla yabancı VAR hakemi Andre Narciso, maçta görev aldı.

Maçın başından itibaren iki takım da gol için etkili ataklar geliştirdi. Ancak karşılaşma 1-2 Fenerbahçenin üstünlüğü ile sonuçlandı ve her iki takım da birer puana razı oldu. Bu sonuçla Fenerbahçe 32. haftayı 2. sırada tamamlarken, Fatih Karagümrük ise ligdeki konumunu korudu.

Maçın önemli anları

Fatih Karagümrük 1 - 2 Fenerbahçe

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Ceyhun Sesigüzel, Serkan Çimen

Gol: Can Keleş (dk. 45+1) (Fatih Karagümrük) – Dzeko (dk 49) (Fenerbahçe) - Michy Batshuayi (dk 57) (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Eysseric (Fatih Karagümrük), Serdar Aziz (Fenerbahçe), Federico Ceccherini (Fatih Karagümrük), Bright Osayi-Samuel (Fenerbahçe), Marcos Vinicius Amaral Alves (Fatih Karagümrük), Davide Biraschi (Fatih Karagümrük), Miha Zajc (Fenerbahçe), 

Kırmızı kartlar: Ryan Mendes (Fatih Karagümrük), Eysseric (Fatih Karagümrük),


13. dakikada Levent Mercan'ın sol taraftan son çizgiye inerek içeriye çevirdiği top, savunmadan sekip Rohden'in önüne düştü. Bu oyuncunun ceza sahası içi sol çaprazından çektiği şut, direğin üstünden dışarı çıktı.

Güven Yalçın'ın pasında topla buluşan Rohden, 29. dakikada uzak mesafeden sert bir vuruş denedi ancak kaleci Livakovic iki hamlede topu kontrol etti.

Dzeko'nun savunma arkasına attığı pasta ceza sahasına giren Krunic, 31. dakikada kaleci Sirigu ile karşı karşıya kaldı ancak yaptığı vuruşta Sirigu topu çıkardı.

Eysseric'in ara pasında kaleci Livakovic ile karşı karşıya kalan Güven Yalçın, 32. dakikada çalım denedi ancak Livakovic topu ayağıyla çeldi.

Rohden'in pasıyla sağ taraftan hareketlenen Can Keleş, 40. dakikada içe doğru hareketlenerek ceza yayının gerisinden sert bir şut çekti ancak kaleci Livakovic meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Güven Yalçın'ın pasında ceza yayının gerisinde topla buluşan Bertolacci rakibiyle girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Pozisyonun devamında ceza sahası içinde topu önünde bulan Ryan Mendes, pasını bekletmeden Can Keleş'e aktardı. Bu oyuncunun ceza sahası içi sağ çaprazından çektiği şutta top ağlarla buluştu, skor 1-0 oldu.

Fenerbahçe, 49. dakikada Dzeko'nun golüyle eşitliği sağladı.

Fenerbahçe için 56. dakikada penaltı kararı verildi ve VAR incelemesinden sonra penaltı verildi.

Michy Batshuayi, 57. dakikada penaltıdan Fenerbahçe'yi öne geçiren golü attı, skor 1-2 oldu.

Karagümrük'te Ryan Mendes 67. dakikada ceza alanı içi sağ çaprazdan kaleyi yokladı! Top farklı bir şekilde yandan auta çıktı.

Karagümrük'te Ryan Mendes 76. dakikada Fred'e yaptığı sert müdahalenin ardından kırmızı kart gördü!

88. dakikada İrfan Can Kahveci ceza sahası içinde Eysseric ile yaşadığı pozisyon sonucunda VAR’a gidildi ve penaltı kararı verilmedi. 

Maçın hakemi 90+9’da maçın son düdüğünü çaldı ve Fenerbahçe maç üctünlüğü ile puan durumunda zirveye yerleşti.