(Haber-Foto: Mustafa Işık)

Tokat’ta özel işletmelerden Konak Kafe’de oturma sedirlerindeki isimler dikkat çekiyor. İşletme sahibi Şule Öncül, sedirlerine Tokat’ın 14 Mahalle ismini vererek müşterilerinin ilgi odağı haline getirdi.

Tokat’ta babasının 22 senedir işlettiği kafeyi devralıp son 11 yıldır işletmekte olan Şule Öncül, tarihi Latifoğlu Konağı bahçesindeki işletmesinde müşterilerine hizmet veriyor. Katmer, çökelekli, kahvaltı çeşitleri, sıcak ve soğuk içecekleriyle müşterisine hizmet veren Şule Öncül, tarihi mekân Latifoğlu Konağı’ndan ilham alarak Tokat’ın eski mahalle isimlerini gündemde tutacak bir hamle yaptı. Oturma sedirlerine mahalle isimlerini verdi. Hocaahmet, Mahmutpaşa, Kemer, Kaşıkçıbağları, Topçubağı, Büyükbeybağı, Küçükbeybağı, Alipaşa, Akdeğirmen, Mehmetpaşa, Devegörmez, Geyras, Kaleardı ve Semerkant olmak toplam 14 mahalle ismini sedirlerinde kullandı. Söz konusu isimlendirme müşterileri tarafından da ilgiyle karşılandı. Müşteriler kendi mahalle isminin oldukları yerde oturup çay içerek sohbet ediyorlar. İşletme sahibi Şule Öncül, gazetemize yapmış olduğu açıklamasında, sedirlerine Tokat’ın eski mahalle ismini koyduğunu söyledi. Öncü, müşterilerden ilgi gördüğünü söyleyerek eksik olan Tokat’ın eski mahallerini de ekleyeceklerini ifade etti.

“HERKES KENDİ MAHALLESİNDEKİ SEDİRLERE OTURUYORLAR”

Konak Kafe sahibi Şule Öncül, “bizim mekânımız, tarihi bir mekân olduğu için eski unutulan mahalleleri sedirlerimize koyduk. Mahallemizi, özümüzü unutmayalım dedik. Şu anda 14 tane koyduk, eksik olan mahallelerimiz var. Şimdi onları da yukarı havuz başına tamamlayacağız. Özellikle dışarıdan gelen turistlerimiz hiçbirini aksatmadan okuyarak gidiyorlar. Bunlar nedir diye de özellikle soruyorlar. Biz de, Tokat'ın eski mahalleleri diyoruz. Böyle yaparak Tokat'ı biz onlara tanıtıyoruz, mahalleleri bunlar diye. Müşteri geldiği zaman kendi mahallesini arıyor. Bulduğunda sevdikleriyle bazen çay içiyorlar bazen de fotoğraf çekiyorlar. Ben de Küçük Bey bağı mahalleli olduğumdan genelde burada oturuyorum. Özellikle herkes kendi mahallesindeki sedirlere oturuyorlar.” dedi.

“MAHALLEMİN SEDİRİNDE ÇAYIMI İÇİYORUM”

Sedirlerde Tokat’ın eski mahalle isimlerini okuduğunda çok güzel bulduğunu ifade eden müşteri hemşehrimiz Oğuzhan Kaya, “her zaman buraya gelir çay içerim, vakit geçiririm. İlk geldiğimde mahalle isimlerini görünce önce bir anlam veremedim. Sonra öğrendim ki ilimizin eski mahalle isimleriymiş. İlginç geldi ve tabii ki hoşuma da gitti. Sırayla baktım mahallelere. Ben de Mahmutpaşa mahallesinde oturduğum için mahallemin sedirinde çayımı içiyorum. Güzel bir uygulama olmuş, eski mahallerimizi unutmamış oluyoruz.” diye konuştu.

“GÜZEL BİR UYGULAMA OLMUŞ”

Konak Kafe’nin daimi müşterisi olduğunu ifade eden Onur Yayla ise, “bu kafeye ilk geldiğimde bir takım yazılar okudum. Ben de Tokatlıyım, ne olduğunu anlamadım. Sorduğumda ilimizin eski mahalleri olduğunu öğrenince hepsini tek tek okumaya başladım. Ben de Kaleardı mahallesinde oturuyorum. Her geldiğimde arkadaşlarımla ve sevdiklerimle kendi mahallemin sedirinde sohbetler ederek çayımı içiyorum. Anı kalsın diye bazen de fotoğraf çekiniyoruz, güzel bir uygulama olmuş.” açıklamasında bulundu.