Tokat İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi, Mayıs ayı gündemi için toplanacak. Meclis, deprem cihazlarının güncel durumunun kontrol edilmesini ve Tokat turizmi için önemli bir yeri olan yaylalara giden yolların bakım onarım çalışmalarını görüşecek ve karara bağlayacak. Toplantı, 23/5.Dönem 5.Toplantısı olarak 2 Mayıs Salı günü Av. Erol Duyum başkanlığında yapılacak. Görüşülüp karara bağlanacak gündem maddeleri ise şöyle şekillendi;

  • 5302 sayılı Kanunun 14.maddesi ile İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 11.maddesi uyarınca, İl Genel Meclisinin Nisan/2023 ayında yaptığı olağan toplantıda alınan kararların üyelere dağıtılması.
  • İl Özel İdaresinin 2022 yılı Kesin Hesap ve Cetvellerine ilişkin İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürlüğünün 25/04/2023 tarih ve 34349 sayılı teklif yazı ve eklerinin görüşülerek konunun karara bağlanması.
  • Turhal İlçesi Kat Köyü Uzunyurt Mah. mülkiyeti İdaremize ait 142 ada 66 parselde kayıtlı taşınmaz üzerine köy tüzel kişiliği adına köy yararına iş yerleri yapılabilmesi için söz konusu taşınmaza üst kullanım hakkı verilmesi talebine ilişkin İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 27/03/2023 tarih ve 33363 sayılı teklif yazı ve eklerinin görüşülerek konunun karara bağlanması.

  • Reşadiye İlçesi Sazak Köyü Deveciler Mahallesi köy yerleşik alan ve civarı sınırlarının tespitine ilişkin İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünün 24/04/2023 tarih ve 34276 sayılı teklif yazı ve eklerinin görüşülerek konunun karara bağlanması.
  • İlimiz Merkez Karşıyaka Mahallesinde camii nitelikli İl Müftülüğüne tahsisli 2655 ada 17 parselde kayıtlı taşınmazın tevhit işlemi sonucu 2655 ada 20 parsele dönüşmesinden dolayı söz konusu taşınmazda bulunan İdaremiz hissesinin tahsisinin güncellenmesi talebine ilişkin İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 24/04/2023 tarih ve 34277 sayılı teklif yazı ve ekinin görüşülerek konunun karara bağlanması.
  • İl Encümenince Sınırlı Sorumlu Emirseyitli Rençber ve Zanaatkar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine 10 yıl süreyle kiraya verilen Emirseyit Beldesi Güneşli Mah. 180 ada 7 parsel üzerinde kayıtlı mülkiyeti İdaremize ait 1.250,00 m2 yüzölçümlü taşınmazın sosyal ve kültürel amaçlı kullanılmak üzere Emirseyit Belediyesine tahsis talebine ilişkin İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 25/04/2023 tarih ve 34342 sayılı teklif yazı ve ekinin görüşülerek konunun karara bağlanması.
  • Sulusaray İlçesi Ilıca Köyünde İdaremizce yapılacak sondaj çalışmaları yapımı için 7.000.000,00.-TL. ödenek talebine ilişkin İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 25/04/2023 tarih ve 34345 sayılı teklif yazı ve ekinin görüşülerek konunun karara bağlanması.
  • İdaremiz sorumluluğunda bulunan köy yollarımızın yama çalışmalarının yapılabilmesi için Merkez, Niksar, Turhal ve Zile İlçelerinde yama işçiliğini gerçekleştirmek üzere Tokat İl Özel İdaresi Personel Eğitim İnş.ve Turizm A.Ş.’ne aktarılmak üzere 1.550.000,00.-TL. ödenek talebine ilişkin İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün 24/04/2023 tarih ve 34327 sayılı teklif yazısının görüşülerek konunun karara bağlanması.
  • İl Genel Meclisinin 2022/Ekim ayı kararlarının incelenerek sonucuna ilişkin Meclis ve Encümen Kararlarını İzleme Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.
  • Mülkiyeti İdaremize ait İlimiz Merkez GOP Ortaokulunun bulunduğu Yenitabakhane Mah. 115 ada 7-8-81-82 parsellerde ifraz, tevhit, yola terk vb. işlemler yapıldıktan sonra söz konusu parsellerin 93 parsele dönüşmesi nedeniyle bahsi geçen taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığı (İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü) adına tahsis edilmesi talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.
  • Mülkiyeti İdaremize ait olup imar planında eğitim alanı olarak ayrılan Pazar, Niksar ve Turhal İlçelerinde bulunan 7 adet taşınmazın tahsis belgelerinin güncellenmesi gerektiğinden söz konusu taşınmazların Milli Eğitim Bakanlığı (İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü) adına tahsis edilmesi talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

  • Niksar İlçesi Işıklı Köyü Karabayır Mahallesi köy yerleşik alan ve civarı sınırlarının tespitine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Kentsel Yenileme ve Proje Takip Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.
  • Reşadiye İlçesi Köklü Köyü Küçükbük Mahallesi köy yerleşik alan ve civarı sınırlarının tespitine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Kentsel Yenileme ve Proje Takip Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.
  • Tokat İl Özel İdaresi tarafından kurulan (TÖZİDAŞ) Tokat İl Özel İdare Enerji ve Yatırım A.Ş.’nin kurulduğu günden itibaren faaliyetleri ile ilgili Şirketler ve İştirakler Komisyonu ile Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.
  • İlimiz Merkez Batmantaş Köyü 127 ada 1 parselin güneyi ve 103 ada 88 parselin kuzeyinde orman sınırları içerisinde bulunan su kaynağının Köye getirilmesi ve orman izninin alınabilmesi bakımından, söz konusu kaynağın Batmantaş Köyü Tüzel Kişiliğine tahsis talebine ilişkin Köy İşleri Komisyonu ile Orman, Gölet ve Su Ürünleri Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.
  • İlimiz Merkez ve İlçelerinde bulunan deprem kayıt istasyon cihazlarının güncel durumlarına ilişkin Doğal Afet ve Göç Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.
  • İlimiz genelinde resmi ve özel engelli bakım evlerinde barınma ihtiyaçları, tedavi ve donanım hizmetleri yapılan vatandaşlarımızın problemlerinin çözümüne yönelik yapılan çalışmalar ile ilgili Aile, Çocuk ve Engelliler Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.
  • Turizm sezonunun başlaması dolayısı ile İlimiz genelinde bulunan büyük ünlü yaylalarımızın yol güzergâhlarının doğru tespiti için kavşak noktalarına yön levhalarının konması için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde gerekli çalışmaların yapılması talebine ilişkin Turizm ve Gençlik Spor Komisyonu ile Yol ve Ulaşım Hizmetleri Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.
  • İlimiz İlçelerinde gübre fabrikasının bulunup bulunmadığı, var ise atıklarının insan ve canlılara ve su kaynaklarına zarar vermemesi için ne gibi önlemler alındığına ilişkin Çevre ve Sağlık Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.
  • İlimiz Merkez Günevi Köyü mebran kaplamalı içme ve sulama suyu havuz ve kapalı sistem sulama tesisi projesi için Orman izninin alınabilmesi bakımından Yelpe yaylanın dere, Maden dere ile Küçük dereleri Dipler mevkiindeki su kaynaklarının Günevi Köyü Tüzel Kişiliğine tahsis talebine ilişkin Köy İşleri Komisyonu, Orman, Gölet ve Su Ürünleri Komisyonu ile Tarımsal Alt Yapı Hizmetleri ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.
  • Sulusaray İlçesi Malum Seyit Tekke Mahallesi Köyiçi mevkiinde 4070 ve 4071 parsellerde kayıtlı taşınmazları Fatih SANSAR’ın tekstil işi yapmak üzere tahsis talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile AR-GE Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.
  • Mülkiyeti İdaremize ait İlimiz Merkez Yenimahalle Mahallesinde 61 ada 70 parselde kayıtlı taşınmazda ifraz ve terk işleminin yapılması talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile AR-GE Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.