Tokat Valisi Numan Hatipoğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “Gazetecilik insanın gerçek ve doğru bilgiye ulaşmasını sağlayan önemli ve saygın bir meslektir” dedi. 

Vali Numan Hatipoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi; Gerçeğin peşinde cesaret ve kararlılıkla ömür tüketen, insanların en temel hakkı olan - doğru- haber alma hakkına titizlikle hizmet eden gazetecilerimiz özellikle bilişim çağında en saygın görevlerden birini icra etmektedirler.

Bilginin eyleme bu kadar çabuk dönüşebildiği günümüzde devlet ve millet arasında sağlıklı iletişim ve eşgüdümlü hareket edilmesi; ortak hedeflerin belirlenmesi ve hedeflere yürünmesinde basının rolü hayati öneme sahiptir. Devlet ile millet arasında bağı kuran; devletin politikasını millete, milletin taleplerini devlete ileten basın mensupları mesleki ilkelerine ne kadar bağlı olurlarsa o kadar etkili sonuçlar alınmasına vesile olurlar.

Mesleklerinin öneminin ve saygınlığının farkında olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde yerel ve ulusal tüm basın mensuplarımızın gününü kutluyor, hepsine sağlıklı, huzurlu çalışmalar diliyorum.”