Veli Ağbaba'nın hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Peki, CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba kimdir, nereli, kaç yaşında, evli mi, eşi kim, çocuğu var mı, eğitimi ne, mesleği ne? İşte detaylar...

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba kimdir?

1968 yılında Malatya'nın Yazıhan ilçesine bağlı Karaca köyünde doğan Veli Ağbaba, eğitim hayatına memleketinde başladı. İlkokulu Karaca İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, Malatya Namık Kemal İlkokulu'nda dört ve beşinci sınıfı okudu. Ortaokul eğitimini Sümer Ortaokulu'nda tamamlayan Ağbaba, ardından Turan Emeksiz Lisesi'ne devam etti ve bu lisenin son mezunlarından biri oldu.

Veli Ağbaba eğitimi ve mesleği ne?

Yüksek öğrenimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamlayan Ağbaba, üniversite yıllarında aktif olarak Anadolu Üniversitesi Öğrenci Derneği'nde görev aldı. Askerlik hizmetinin ardından 1993 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti'ye (SHP) üye olan Ağbaba, 1994 yılında Malatya Belediye Meclis Üyesi seçilerek Türkiye'nin en genç Belediye Meclis Grup Başkanı unvanını elde etti.

Veli Ağbaba ve CHP

Ağbaba, siyasi kariyerine CHP çatısı altında devam etti. 1995 yılında CHP İl Saymanlığı'na seçilen Ağbaba, ardından çeşitli görevlerde bulundu ve parti içi çalışmalarda aktif rol aldı. 2011 Genel Seçimlerinde Malatya Milletvekili seçilen Ağbaba, parlamentoda önemli komisyonlarda görev aldı ve halen TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi olarak görev yapmaktadır.

Kişinin yaşam maliyeti 22 bin 992 TL Kişinin yaşam maliyeti 22 bin 992 TL

Veli Ağbaba evli mi, çocuğu var mı?

Ağbaba'nın siyasi kariyeri kadar sosyal ve kültürel faaliyetleri ve özel hayatı da dikkat çekiyor. Malatyaspor kongre üyesi, Halkevleri Yönetim Kurulu Üyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyesi ve İnsan Hakları Derneği üyesi olan Ağbaba, Dilşat Ağbaba ile evlidir. Veli ve Dilşat Ağbaba çiftinin Elif ve Efe adında bir kız bir erkek olmak üzere iki çocukları vardır.

Malatya'da uzun yıllardır siyasetin içinde olan ve önemli görevler üstlenen Veli Ağbaba'nın Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı, yerel seçimlerde partisinin güçlü bir adayı olarak dikkat çekiyor. Ağbaba'nın adaylık açıklamasıyla birlikte Malatya'da seçim atmosferi daha da hareketlendi.