İstanbul B.Ş.B Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını ikinci defa alarak görevine başladı. Kendisine, ekibine başarılar diliyor, güzel İstanbul'umuzda yaşamı kolaylaştırmasını, israfı, kayırmacılığı, rantı, şatafatı kaldırmasını, adil bir yönetim sergilemesini temenni ediyorum.

31 Mart'taki seçimde oluşan on 13 bin farkın 806 bine ulaşması, siyasetle uğraştığını zannedenlerin günlerce düşünmelerini gerektiren bir sonuçtur.

Aziz milletimiz artık gerçekleri görüyve uyanıyor. Artık millet yalanı dolanı yemiyor. Günlük kendi yaşamındaki kötü sonuçlarına göre kararını veriyor.

Seçime 48 kala bebek katili, İmralı canisi Öcalan'la görüşmesi sağlanan sözde akademisyenin açıklaması ATV Programcısı Okan Müderrisoğlu'nun; kendisine paye lütfedilen Bülent Arınç'ın; kişiye aracılık yapması, devreye MİT'in Adalet Bakanlığı'nın da sokulması projesi hazırlayanların kucaklarında patladı.

Proje çok açık ve net siyasi sonuç almayı hedefliyordu.

Bebek katili mektubuyla HDP'li seçmene mesaj ile İmamoğlu'nu desteklemeyin, sandığa gitmenin, taraf olmayın çağrısıyla AKP Adayı Binali Yıldırım'ın kazanmasını sağlamak asıl amaçtı.

İmralı canisiyle bu çirkin siyaseti projelendirenler, destek verenlerin kıvırmaya hiç hakları yok. Mızrak çuvala sığmıyor.

Seçimi kazanmak için terörist başından himmet, yardım beklenilmiştir. Muhalefet partilerini terörle iş birliğiyle suçlayanların nasıl bir oyun içinde olduklarını açıkçataya koymuştur.

Hele bebek katilinin kırmızı bültenle aranan kardeşi terörist Osman Öcalan'la TRT ekibinin röportaj yapması ve yayınlaması seçimi kazanmak için nice değerlerin feda edebileceğini de gözler önüne sermiştir. AA da bu çirkinliğe alet edilmiştir.

Hep söylenirde HDP terörle arasına mesafe koymuydiye

Şimdi o mesafe, tavır sergilenmiştir. Terörist başının mektubu ciddiye alınmamıştır.

Koca koca kariyer yapmış bu kişilerin, bu gerçeklertadayken mızrağı çuvala sokmaya çalışmaları beyhudedir, milleti aldatmaya çalışmaktır.

Aziz milletimize yapılmış en büyük yanlıştır, çirkinliktir.

Gerçek demokrasi hukukun tam bağımsız ve tarafsız olması, güçler ayrılığının sağlanması, egemenliğin kişide değil millette olduğunun kabul edilmesini kaçınılmaz olduğu gerçeği kabul edilmelidir. Çirkin projelere, kumpaslara ayak oyunlarına tevessül edilmemelidir.

Aziz milletimizin huzuru, mutluluğu, geleceği için de çok önemlidir.

Sevgi ve saygılarımla