Katıldığı televizyon programlarının yanı sıra yaptığı yorumlarla da dikkat çeken Ünlü tarihçi Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Türkiyeli, Türkiye vatandaşı, Türkiye bayrağı ifadeleri ile ilgili görüşlerini belirtti. Peki, Erhan Afyoncu kimdir, kaç yaşında, nereli, eğitimi ne, mesleği ne, evli mi, çocuğu var mı? Erhan Afyoncu neden gündem oldu? Erhan Afyoncu hangi üniversitenin rektörü? İşte detaylar...

Erhan Afyoncu kimdir?

Milli Savunma Üniversitesi'nin başarılı rektörü Erhan Afyoncu, son açıklamalarıyla yeniden gündemde. 1967 doğumlu olan ve Tokat'ta dünyaya gelen Erhan Afyoncu, Türkiye'nin önemli tarihçilerinden biri olarak tanınıyor. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nden mezun olduktan sonra lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayarak akademik kariyerine adım attı. Yardımcı doçentlikten profesörlüğe kadar yükselen Afyoncu, 2016'da Milli Savunma Üniversitesi rektörlüğüne atanarak üst düzey bir göreve getirildi.

Afyoncu'nun akademik başarılarıyla sınırlı kalmayan bir hayatı var. Televizyon programları, köşe yazıları ve kitaplarıyla da geniş kitlelere sesleniyor. Tarihi konuları ele alan programları ve yazılarıyla dikkat çeken Afyoncu, aynı zamanda birçok esere de imza atmıştır. Bunlar arasında "Sahte Mesih", "Osmanlı'nın Hayaleti" ve "Bir Cihan Hükümdarı Fatih Sultan Mehmed" gibi önemli eserler bulunmaktadır.

Bakan Şimşek'ten istikrar mesajı Bakan Şimşek'ten istikrar mesajı

Erhan Afyoncu evli mi, çocuğu var mı?

Özel hayatına dair bilgiler de merak konusu olmuş durumda. Fatma Afyoncu ile evli olan Erhan Afyoncu'nun üç çocuğu bulunmaktadır. 

Erhan Afyoncu'nun edindiği bilgi birikimi ve tecrübesi, Türkiye'nin akademik ve kültürel yaşamına önemli katkılarda bulunuyor. Tarih alanındaki çalışmalarıyla bilinen Afyoncu, ülkenin tarihî mirasını ve kültürel zenginliklerini koruma ve tanıtma konusundaki çabalarını sürdürüyor.

Erhan Afyoncu neden gündem oldu?

Prof. Erhan Afyoncu:

"Türkiyeli, Türkiye vatandaşı, Türkiye bayrağı ifadelerinin kullanılması baştan sona yanlıştır. Târihe ve anayasamıza göre Türk ve Türk bayrağı deriz. Unutmayın, her şey gelip geçer, Türklük bâkî kalır." ifadelerini kullanınca sosyal medyada gündem oldu.