Başkalarını ilk sıraya koymak için yetiştirildiğimiz bir dünyada, kendini sevmek çoğu zaman bencillik hissettirebilir. Kendini sevmeye zaman ayırmak, suçluluk duygusuna neden olur ve biz de adanmış bir kendini sevme pratiğini sürdürmek için mücadele ederiz. Bu sinir bozucu. Kendimizi sevmeye ihtiyacımız olduğunu biliyoruz, ancak kendimize bunu deneyimleme izni vermekte zorlanıyoruz. İronik, değil mi?

Kendini sevme devriminin ivme kazandığı bir çağda yaşıyoruz, ancak işi yapmakta zorlanıyoruz. İnanmak için yetiştirildiğimiz her şeye aykırı. Okulda bize asla kendini sevmek öğretilmedi ve çoğumuz evlerimizde kendini sevmeyi öğrenmedik.

O zaman ne öğrendik?

Başkalarını ilk sıraya koymayı öğrendik. Başarının önemini öğrendik. Çok çalışmayı ve para kazanmayı öğrendik. Ancak bu yolculuk için kendimizi nasıl motive edebileceğimizi öğrenemedik.

Öz-sevgi bizim yakıtımızdır; kim olduğumuzun temelidir. Her şey bu temelin üzerine inşa edilir ve sağlam değilse hayat sarsılır. Kendini sevmenin gücünü deneyimlemiş olanlarımız için, etkilerin genellikle oldukça büyülü hissedebileceği konusunda hemfikir olabiliriz. Kendimizi sevmeye başladığımız an, değişimler yaşarız - olumlu değişimler. Hayat daha kolay ilerlemeye başlar ve her şey sihirli bir şekilde yerine oturmaya başlar. İlişkiler gelişir. Sağlık iyileşir. Ve hayat kendini iyi -gerçekten iyi- gülünç derecede iyi hissetmeye başlar.

Önce seni sevmenin ve o derin, içsel ilişkiyi yaratmanın sayısız sihirli faydası var.

İhtiyaçlarınızı Tanıyın + Öncelik Verin

Kendinizle bu sevgi dolu ilişkiyi yaratmak için ihtiyaçlarınızı tanımanız gerekecek. Kendini sevme olmadan, ihtiyaçlarınızı görmezden gelirsiniz;taklarınız, arkadaşlarınız, aileniz ve iş arkadaşlarınız gibi başkalarının ihtiyaçlarına öncelik verirken onları görmezden gelirsiniz. Kendini sevmek, ihtiyaçlarınızı belirlemek ve bunları yaşamınızda bir öncelik haline getirmekle ilgilidir. Bu, sizin için gerçekten doğru olanı yapmakla ilgilidir.

Gerçek Bir Benlik Duygusu Kazanın

Bağımlılığa veda edin. Öz sevgi, sizi kendi ihtiyaçlarınızla ilgilenmeye iter. Kendinize değer vermeyi öğreneceksiniz ve bunu yaparken, olmaya çalıştığınız kişiye dönüşeceksiniz. Size sadık olmanın güzelliğini ve özgürlüğünü kutlayacak ve gerçekte kim olduğunuza dair sağlam bir his kazanacaksınız. Kendini sevmek, gerçek benliğinize odaklanmanıza yardımcı olur.

Sevgi Sınırları Belirleyin

Öz sevginiz genişledikçe, sizin için neyin iyi olup olmadığını belirleme yeteneğiniz de artacaktır. Basitçe söylemek gerekirse, kendinizi ne kadar çok severseniz, kötü muamele görmeye o kadar az tahammül edersiniz. Hayatınızda neyi kabul edip neyi kabul etmeyeceğinizi anlamak için ihtiyacınız olan netliği kazanacaksınız.

Kendi Kendini Sabotajın Önlenmesi

Sonunda her şey harika giderken, aniden yıkıcı bir şey yaparak bu harika duyguyu sabote ettiğinizi biliymusunuz? Kendini sevmek, bu sabotajcı davranışıtadan kaldırır. Siz içinizdeki sevgiyi büyüttükçe, hayatınızdaki iyi şeyleri kabul etmek daha kolay hale gelecek.

Kurban Zihniyetini Bırakın

Kendini sevmek, tamamen sahiplenmekle ilgilidir; eylemlerinize sahip çıkmak ve bu dünyada nasıl görünmeyi seçtiğinizle. Kurban zihniyetini benimsemenizin tek nedeni, deneyimlerinizde oynadığınız rolü görmeyi reddetmenizdir. Kendini sevmeye öncelik vermeye başladığınızda, deneyimlerinize farklı bakmaya başlarsınız. Her şey dersleri öğrenmekle ilgili, onları inkar etmekle değil.

Tükenmiş Hissetmeden Sevgi Verin

Uçuş görevlileri, başkalarına yardım etmeden önce her zaman maskelerinizi takmanızı söyler. Neden? Çünkü nefes alamazsan başkalarına yardım edemezsin. Kendini sevme aynı şekilde çalışır. İçinizde o sevgi yoksa başkalarına sevgi veremezsiniz. Sevme yeteneğiniz varmış gibi hissedebilirsiniz, ancak gerçekte olan şey, boş bir alandan sevgi veriyorsunuz, enerjinizi daha da tüketiyve deponuzu boşaltıyorsunuz. Bu, birine sevgi verdiğinizi hissettikten sonra boşluk ve tükenme hissine yol açar. Ancak önce maskenizi takıp öz sevgi stoklamayı hatırladığınızda, dolu bir depodan sevgi veriyolacaksınız. Bu enerji vericidir ve iyi hissettirir.

Kendi Mutluluğunu Bul

Mutluluğu kendi dışınızda aramayı bırakın. Bulamayacaksınız. Geçici mutlu anlar bulabilirsiniz ama kalıcı mutluluk bulamazsınız. Öz-sevgi, oluğunuzu geri kazanmanıza yardımcı olur. Çok basit, gerçekten. Kendinize ne kadar çok sevgi gösterirseniz, o kadar iyi hissedersiniz. Ve ne kadar iyi hissedersen, o kadar mutlu olursun. Mutluluğunuzdan siz sorumlusunuz ve öz-sevgi onu bulmanın anahtarıdır.

Kendini sevmek bencillik değildir. Kendini sevmek, en içteki ihtiyaçlarınızla bağlantı kurmak, kendiniz olmanın özgürlüğünü kutlamak ve yıkıcı kalıplarınızı bırakırken gerçekte kim olduğunuzu onurlandırmakla ilgilidir. Kendinizi sevmek büyülüdür - hayatınızın her yönünü kökten geliştirmenize yardımcı olacak ilahi bir ilişkidir. Öyleyse devam edin, suçluluğu bırakın ve SİZİN ile derin, sevgi dolu bir ilişkiye sahip olmayı benimseyin.