Tokat Belediye Plevnespor Kulübümüz TFF 3. Lig 4. Grupta  Play-Off’u  zorlayan Bursa Yıldırımspor’u son maçlarımızda oynadığı kaliteli futbolla santraforumuz Muhammed Emir Özbilen’in iki nefis golüyle 2-0 yenmeyi başardı. Takımımızın son maçlardaki bu formu, oynadığı bu futbolla inşallah Play- Off maçlarına kalıp orada da alacağı güzel sonuçlarla tekrar TFF 2. Lige çıkmış oluruz. Biz bu başarıyı istikrarlı kadro yapısı, takımımızın Belediye’ye bağlı bir takım olarak mali bakımdan da Tokat profesyonel lig statüsünde en iyi konumda olmasına bağlıyoruz. Biz ve tüm Tokatlı sporseverler herkese teşekkürler, teşekkürler, teşekkürler diyoruz. 

21 Nisan 2024 Pazar günü GOP Stadyumunda oynanan Bursa Yıldırımspor maçımızda gözümüze takılan önemli olaylara gelince:  
1: Her zaman olduğu gibi GOP Stadının protokol tribününün eski müdavimleriyle beraber yeni belediye Başkanımız Mehmet Kemal Yazıcıoğlu,  Belediye Başkanı olmadığı maçlardan itibaren bu son maçımıza kadar geldiği tüm maçlarımızıda kazandığımızı tespit ettik. İnşallah takımımız 2. Lige çıkarken, Tokat futbolunun tekrar eski günlerine döndüğünü müjdeler. Biz ve tüm Tokatlılar yeni 
Belediye Başkanımız  Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun  takımımıza  aktif  destek ve davranışları,  MHP İl Başkanımız Mustafa İpek ve parti yöneticileri ile MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut’un destekleriyle Tokat  futboluna hizmet getirmelerini bekliyor, onlara daha fazla güveniyoruz.  MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut’tan iki sene evvel Erbaa Amatör takımına yaptığı  tüm destekleri gibi Tokat Belediye Plevnespor takımımızı profesyonel liglere taşımak için Erbaa Spor’a yaptığı tüm iyiliklerinde burada daha fazlasını yapmasını istiyoruz ve güveniyoruz. 
Ayrıca protokol tribününde son maçlarımızda yavaş yavaş eski Tokatlı futbolseverlerinde geldiklerini görüyor, bu davranışlarını bundan sonraki maçlarda da görmek istiyoruz. Yine bu maçımızla beraber protokol tribünümüzde CHP Milletvekili Kadim Durmaz’ın yer aldığını gözlemliyor, bununlada kalmayıp tüm siyasi milletvekillerimizinde bu mücadelelerde bulunmalarını görmek istiyoruz. 
2: Takımımızın 12. adam konumunda bulunan taraftarlarımız her zaman olduğu gibi GOP Stadının karşı maraton tribünündeki yerlerini aldılar. Her zaman daha kalabalık bir sayı ile takımımızı ellerinden geldiği kadar, eski Tokatspor’un maçlarını anımsayacak sloganlarla GOP Stadını adeta bayram yerine çevirdiler. Biz kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Daha evvelki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi sivil kıyafetlerle tezahürat yapan bu taraftarlarımıza kulübümüzün formalarını giydirerek Belediye Plevnespor Kulübü taraftarı olduğunu maçlara gelen herkese göstermeliyiz. 

Maçın Teknik Analizi 

Tokat Belediye Plevnespor Takımımız ve Bursa Yıldırımspor maçını teknik adam gözüyle incelediğimizde takımımızın oynadığı bu son maçlardaki aldığı güzel neticeler ve sergilediği güzel futbolla formda olduğunu görüyoruz. İnşallah teknik heyetimizden ufak tefek teferruatları dikkate almadan genel olarak doğru oyuncu seçilmesi, doğru tertip düzenimizi bozmadan sezonu zaferlerle bitirmelerini temenni ediyor, kendilerine güveniyoruz. Takımımızı incelediğimizde kalecimiz Ebubekir Elihoş,  takımımızla beraber kalecimizin de son maçlarda bilhassa bu son Bursa Yıldırımspor maçında oynadığı oyunla, yaptığı kurtarışlarla kalecimizi gerekirse maç kurtaran , maç alan kaleci ünvanını vermeye başladık. İnşallah bundan sonraki maçlarımızda da bu maçta oynadığı gibi güzel oyunlar oynayarak takımımıza katkı sağlar. Takımımızın en oturmuş hattı olan geri dörtlümüzde  Furkan Şan sağ bek kaptanımız Muhsin Polat sol bek, Berk Kal, Doğukan Subaşı stoperlerimiz şeklindeydi. Son maçlarımızda bizleri rahatsız eden sağ bekimiz Furkan Şan, iyi yer almadan defans yerini kaptırmadan başka mevkilerde oynarken yerini boşaltıp sürekli sağ açık mevkinde yer almaya çalışıyor. Gerek önünde oynayan sağ açık Batuhan ile gerek sonradan sağ açık oynayan Oğuzhan Sivrikaya ile sanki onları içeride tutup devamlı öne çıkma çalışması takımımızın bu yerini gereksiz boşaltması defansımızın zaafı olur. Takımımız çok zarar görmeden sık sık defans bloğunu boşaltan bu mevkii bize göre ikaz edilmeli genç futbolcumuz iyi bir sağ bek olmasına rağmen teknik heyetimiz tarafından bu hatası düzeltilmelidir. 

Defansımızın diğer sol beki Muhsin Polat ve stoperlerimiz Berk Kal Doğukan Subaşı ufak tefek kafa vuruşları başta olmak üzere hatalarını düzeltir, bilhassa da korner atışlarımızda rakip  altı pas ceza sahası içinde yer alarak gol aramaları yapılmalıdır. Orta sahamızda Yücel Yıldırım’ın kart cezası olmasına rağmen bu hatta Yücel kadar iyi yer alan sakatlıktan yeni çıkan Abdülkadir Sönmez, Ozan Kılıçoğlu ile beraber iki ön libero, önlerinde de her zaman olduğu gibi Eren Kaya, cezalı olan Yücel Yıldırım’ı aratmadan hem geri dörtlümüzün önünü iyi kapatıp gerektiği kadar iyi top kullanarak bu mevkiinin icaplarını yerine getirmelerine rağmen Batuhan Yılmaz gereksiz şekilde ne görevde olduğu belli olmadan orta sahada yer alması bu mevkide oynayan futbolcularımızın zaman zaman   daha iyi görev yapmalarını önlemiştir. Forvet hattımız ilk dizilişte Batuhan Yılmaz sağ kanat forvet (sağ açık) Muhammet Emir Özbilen santrafor, Burak Evren sol kanat forvet ( sol açık)  dizilişindeydi. Bu hatta santraforumuz Muhammed Emir Özbilen attığı iki nefis golle takımımızın bundan sonraki maçlarımızda gol sorununu çözeceği işareti vermiştir. Sol kanat forvet (sol açık) Burak Evren sol ayağı olmamasına rağmen bu hatta içeri dönüp sağ ayağı ile yaptığı işler takımımıza faydalı olmuştur. Sağ kanat forvet oynayan Batuhan Yılmaz bu mevkiide hiç durmadığı gibi devamlı orta sahaya gelip, arkasında oynayan sağ bekimiz Furkan Şan, yanlış yer almasına sebebiyet vererek bu mevkinin (sağ kanat forvet) olmadığını gösteriyor. Batuhan Yılmaz güçlü fiziğiyle orta sahamızda santrafor arkası gerekirse santrafor mevkinde oynatılmalıdır. 

Hülasa olarak Tokat Belediye Plevnespor takımımız Belediye Başkanımız Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Milletvekilimiz Yücel Bulut, MHP İl Başkanı ve partililerle, şehrimizin güzide takımı Belediye Plevnespor’u tekrar 2. Lig ve ötesine getirmelerini umut eder bundan sonra yapacağı maçlarda da futbol şansının bizimle olmasını diliyoruz.