Hepimiz zaman zaman kendimizi yeniden keşfetmek isteriz.

Hayatta sıkışıp kalmak ve hissetmek berbat bir yer.

Sıkıştığınızda, tekerleklerinizi çamurda dönüyormuş ve daireler çiziyormuş gibi hissedersiniz.

Aynı zamanda, ne yaparsanız yapın ya da ne söylerseniz söyleyin, hiçbir şey daha iyiye doğru değişmeyecek ve sonsuza dek bir tekdüzeliğin içinde sıkışıp kalacaksınız gibi geliyor.

KENDİNİZİ YENİDEN KEŞFETMEK İÇİN EN İYİ ZAMAN ŞUANDIR

Dikkatli olmazsanız, hayatta sıkışıp kalmak aşağıdaki korku, suç, utanç, ilgisizlik gibi duyguları büyütebilir. Halihazırda olduğundan daha fazla sıkışıp kalabilirsiniz.

Bu yüzden hiçbir şey yapmamak ve kendinizi korkunç bir tavşan deliğine kaptırmak yerine, kendinizi yeniden keşfetmenin bazı yollarını keşfedelim, böylece sıkışıp kaldığınız yerde bir çıkış yolu bulabilirsiniz.

KENDİNİZİ NASIL YENİDEN KEŞFEDERSİNİZ?

Hayat biraz fazla yapışkan geldiğinde, kendinizi yeniden keşfetmek için şu yolları deneyin:

İYİYE ODAKLANIN

Ne zaman işler benim için pek iyi gitmese, durup hayatımda neler olup bittiğini değerlendirmenin zamanı geldiğini anlıyorum.

Genellikle, bir kısmı pek iyi gitmese de, oldukça büyük bir kısmı hala öyledir.

Neyin iyi gittiğine odaklanmak, zihninizi iyi gitmeyen şeylerden uzaklaştırmanıza yardımcı olacak ve kendinizi rutinden hızlı bir şekilde çıkarmanızı sağlayacaktır.

Neye odaklanırsan onu büyütürsün. Böylece iyi şeylere odaklanabilirsiniz.

DİYETİNİZİ DEĞİŞTİRİN

Yüzde 20-30'umuz obez olduğundan ve çoğu bakkal reyonu işlenmiş gıdalarla dolu olduğundan, diyetlerimizle daha sağlıklı seçimler yapmaktan hepimizin fayda sağlayabileceğini varsaymanın güvenli olduğunu düşünüyorum.

Fazla kilolu olmasanız bile, diyetinize daha sağlıklı seçenekler eklemek yalnızca olumlu sonuçlar doğuracaktır.

Sadece birkaç kilo vermekle kalmaz, aynı zamanda daha fazla meyve yemek, mutluluğunuzu ve direnç seviyenizi yükselterek, içten dışa doğru kendinizin daha sağlıklı, daha mutlu ve daha iyi bir versiyonu olmak için doğal olarak kendinizi yeniden keşfetmenizi kolaylaştırır.

FİZİKSEL DAĞINIKLIĞI TEMİZLEYİN

Artık sevmediğiniz, kullanmadığınız veya ihtiyaç duymadığınız her şeyden kurtulun.

Dağınıklık sadece sizin için en iyi şey olmayan şeylerdir, o halde neden ortalıkta kalsın? Hayatınızı gereğinden fazla karmaşık hale getirmek için mi?

Eski eşyalarınızı bağışlayarak, satarak ve geri dönüştürerek gerçek sizi bulabileceksiniz, bu da her zaman olmak istediğiniz kişi olarak kendinizi yeniden keşfetmenin gerçekten kolay bir yoludur.

Düzgün bir şekilde dağınıklığı giderdiğinizde, kendinizin mümkün olan en iyi versiyonuna sahip olursunuz.

DUYGUSAL DAĞINIKLIĞIMIZI TEMİZLEYİN

Onu görebildiğiniz için fiziksel dağınıklıkla uğraşmak daha kolaydır. Bu nedenle, orada olduğunu biliyorsunuz. Duygusal karmaşa çok daha zordur çünkü nasıl düşündüğünüzü ve her şeyi yaptığınızı etkiler. Yine de çoğu zaman, bunun hiç farkında bile değilsiniz.

Hareketlerinizi fark ederek ve gün boyunca nasıl hissettiğinizin farkında olarak duygusal karmaşanın üstesinden gelirsiniz. Bu, kendinize aşağıdaki gibi bir dizi soru sormak anlamına gelir:

Nasıl hissediyorum?

Neden böyle hissediyorum?

Şu anda daha iyisi için değiştirebileceğim bir şey var mı?

Bu, kendinizin, eylemlerinizin ve duygularınızın daha fazla farkına varmanıza yardımcı olacaktır.

Ayrıca küçük değişiklikler yapmanıza ve kendinizin daha yeni bir versiyonu gibi hissetmenize yardımcı olacaktır.