-Tokat denilince ilk akla gelen yeşildir. Dağı yeşildi, bağı yeşildir, ırmağının ismide yeşilırmaktır. Bağlar bölgesi karşıyakanın nüfusu, merkezi geçmiş durumda. 1967’de imara açılan bölgede şimdi ikinci bir yapılaşma devam ediyor. Kentsel dönümü, kat adetlerini neredeyse ikiye üçe katlayan uygulamalarla yeşili, betonlaşmaya kurban ediliyor.

-Duran Ayyıldız isimli Ziraat Müh. Değerli bir hemşehrimiz Tokat’la ilgili yeşille ilgili şiirlerde yazmıştır. Şiirlerinin birinde hatırımda kaldığını göre “Dağın yeşil bağın yeşil, yeşilemi kıyıldı nikahın” mısralarında ifadesini bulmuştur.

-Şehrimiz merkezinin ulaşım ağları yönünden geri kaldığını, defalarca bu satırlarda dile getirdik. Sorunsuz hiçbir yolumuz yoktur.

-Erbaa-Niksar, Turhal-Zile istikametinden gelen Doğuya ve Batıya gidecek tırlar, otobüsler, kamyonlar. Şehiri içi geçişini kullanmaktalar.

-Cumartesi Pazar günleri de şehrin merkezine yerleştirilen AVM nedeniyle trafik adeta felçtir.

-Karayollarımız maşallah hiçbir kural uygulamaz, akışı engelleyecek önlemleri almaz. Adeta yapılanları seyreder.

-Özellikle şehir içi geçişlerinde refüjler, kavşaklarda yapar. Bu refüj ve kavşaklara ağaçlar dikilir çimler ekilir dikildiği gibi, ekildiği gibi bekler ki, Cenab-ı Allah yağmur yağdırsın dikilenler ekilenler kurumasın. Gelin görün ki ağaçlar kurumaya başlanmıştır. Çimenler ise hasat edilmiş sapsarı buğday tarlası gibi.

-Sulamasını, bakımını yapamadığınız ağacı dikmeyin çimi de ekmeyin. Yaptı iseniz bakım çarelerini de lütfen arayın.

-İşkur aracılığıyla devlet kurumlarına bir yığın elaman alındı maaşlarını devlet ödüyor. Ödeneğiniz olmasa bile işkur elemanlarına bazı hizmetler yaptırılabilirdi. Bunu uygulayan kurumlarımız var. Örnek alınır.

-Refüjler çiçeklerle çimenlerle bezensin, kavşaklar rengarenk çiçek açsın. Hep başkalarına hayran kalmayalım.

-Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü çok güzel hizmetler veriyor örnek alınır.

Sevgi ve saygılarımla.