-Son günlerde doğu ve Güneydoğu illerimizde PKK’nın ve Işid’in bombalı saldırıları sonucu can kayıpları yaşandı. Yaralılarımız var.

-15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından PKK’nın ve Işid’in kanlı bombalı saldırılarını sıklaştırmasının çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor.

-Ülkemizde; Irak, Suriye, Afganistan benzeri, bir iç huzursuzluk başlatılması ana hedefleri.

-Güzel ülkemizin güzel insanları oynanan oyunun farkında. Hiçbir tuzak, hiçbir menfur saldırı, kardeşliğimizi bozamayacaktır.

-İnsanımız bu konuda yeterli tecrübeyede sahiptir.

Siyasette liderler arasındaki diyalog, istişareler sorunların çözülmesinde önemli faktördür.

-Siyasi düşünceler, ülkemizin içerisinde bulunduğu ortam dikkate alınarak bir kenara konulmalı ülkenin yaşadığı sıkıntılar ve çözüm yolları aramak öncelikli olmalıdır. Başlamış olması güzeldir. Çok önemli, sıkıntılarla boğuşulan bir dönemde TBMM’nin tatile girmesi şık olmamıştır. TBMM bugünlerimizde acil olmalı, el ele gönül gönüle çareler aramalı, gereken kararlarıda zamanında almalıdır.

-Ülkemiz dış düşmanlarımızca adeta kuşatılmış, içimizede girilmiş gibidir. Dedelerimiz; bu durumlardan çok daha sıkıntılı ve olumsuz şartlarda istiklal mücadelesini vermiştir. Aynı durumda topluca bir mücadeleye girilmesi gerekiyor.

-Devletini, vatanını, bayrağını, hertürlü milli manevi değerlerimizin insanlarımızın korunması için top yekün bir uyanışa milli mücadeleye girilmesine gerek vardır.

-Dost ve müttefik gözüken bazı ülkelerin bile, güzel yurdumuz üzerinde sinsi emelleri artık aşıkardır. Açıkça ortadadır.

-Gerekirse milli bir koalisyon hükümetiyle herkesimin elini taşın altına koymasıda düşünülmeli, milli duruş sergilenmeli, birlikte sıkıntılar paylaşılmalıdır. Kişisel, siyasal beklentiler bir süre terk edilmelidir.

-Çok zor günlerden geçtiğimiz herkes kabul etmelidir. Yirmi gün önce yüksek askeri şüra’da terfi ettirilip General yapılan bir komutanında; sonradan yapılan bilgilendirmelerle Fetö ile ilgisinin olduğunun tesbiti ve gözaltına alınması bile çok düşündürücüdür.

-TBMM tatil kararını kaldırmalı, dayanışmaya ihtiyaç duyulan şu günlerde görev başında olmalıdır.

- Yaşanananlardan; istihbarat zafiyetinin olduğuda artık ortada kabul etmek yetmiyor. Gereğini, gerekeni yapmak gerekiyor.

Görevini yapamayanların korunması, nice canlarada sebep oluyor.

-Kına gecesinde öldürülen çocuklarıda göz önünde tutalım.

Hangi makamda olursa olsun Zafiyet gösteren alınmalı, muktedir olacak gereğini yapacaklara yetkililer verilmelidir.

-Devletimiz bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldıracak güce sahiptir.

Sevgi ve Saygılarımla