- Şehrimizin en önemli sorunlarının başında ulaşım, otopark sorunu gelmektedir.

- G.O.P Bulvarı, her geçen gün artan araç trafiğiyle çekilmez boyutlara gelmiştir. Önceki Belediye Yönetiminin; Bulvarı ikiye bölmesi, yolların kenarlarına parkmetre uygulamasıyla devamlı park edilir hale getirilmesiyle bulvar adeta felç edilmiştir.

- Sayın Belediye Başkanımızın meclis toplantısında açıkladığı gibi parkmetre işini yapanların Belediye'ye olan borçlarını sözleşme gereği yatırmamış olmaları, sözleşmenin feshi sonucunu doğurmuştur.

Belediye Yönetimi gelirini ön planda tutmuş Bulvarın trafiğinin felç olmasına neden olmuştur.

Otoparklar geçici kullanılmamış. Sabah aracını bulvara park edenler akşamları kaldırmışlardır. Çok sorunlar yaşanmıştır.

Her şey para değildir. Toplumun rahat ve huzur içinde dolaşması, ulaşımının sağlanması esas alınmalıdır. Yollar kamunun malıdır.

Ayrıca yolların bu şekilde ticari amaç güdülerek devamlı işgal altında tutulmasının da hukuki bir dayanağı yoktur.

Bırakın yolların devamlı işgalini, yaya kaldırımların bile çok zaruret halinde geçici bir süre için işgaline çok zor şartlarla izin verilmektedir. Yasa Gereği, yollar ulaşım içindir, park için değildir. Para ile satılamaz parkların ve otoparkların konumları çok farklıdır.

Bir de parkmetre işini yapan kişinin, ikide bir Belediye'ye dilekçe vererek " Zarar ediyorum, yeni yolları da parkmetreye sokulsun." talebi abesle iştigaldir. Bir TL'ye akşama kadar park edilmiştir. İhale şart namesi ortada dururken mevzuatı zorlayıp rant artırıcı taleplerde yakışıksızdır. Uygulama skandallara konudur. Parkmetrelerle ilgili davada devam etmektedir. Birçok yargı mercii, uygulamaları hukuka aykırı bularak iptal etmiştir. Şehrimizde de aynı yönde kara beklenmektedir.

Belediye idaresi de gerçeği görerek şehrimizi rahatlatacak yeni otopark yerlerini düzenlemeye acilen girişmelidir.

GOP Bulvarında parkmetre sistemi Tokat’lıya eziyettir. Sonucun Belediyemize şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

Sevgi ve Saygılarımla