- Cumartesi günü; bir arkadaşım, “internet ortamında Belediye Mecilisi çalışmalarıyla ilgili görüşler belirtildiğini” ifade ile haberimin olup olmadığını sordu.

- Bilgisayar ve internetimin olmadığını, gazetemizdeki yazılarımıda, el yazımla yazdığımı söyledim.

- İnternette yapılan açıklamaların, görüşlerin, maksadını aşmış, siyasi mülahazarla yapılmış olduğunu düşünüyorum. Tesbitlere katılmayıp, düşüncelerede saygı duyuyorum.

- Saygı değer okuyucularımla köşemde, Belediye meclisimizin çalışmaları, alınan kararlar üzerinede yaptığım eleştirileri, açıklamaları paylaşıyorum.

- Saygıdeğer hemşehrilerimizinde teveccühleriyle MHP’den meclise giren on kardeşimizden birisiyim.

- Tokat ve Turhal Belediyelerinde kırk yıla yakın sürenin; tamamını Belediyecilikle geçirdim. Yazı İşleri Müdürlüğü, Fen ve İmar İşleri Müdür Vekilliği ve Başkan Yardımcılığı olmak üzere; çoğu zaman iki görevi birlikte, bazende üç görevi yeni birlikte yürüttüğüm dönemlerim olmuştur. Kırk yılın hesabı verilmiştir. Vicdanende büyük bir huzur duyuyorum. Çünkü yanlış yapmadım.

- Belediye yönetimi, İmar mevzuatı dahil olmak üzere Belediyecilikle ilgili bütün uygulamaları, uygulamış, uygulatmış, denetlemiş olarak, birikimlerimi; Belediye idaresini daha güçlü kılmak, geçmişte yaşanmışlıkları, yaşanan yanlışlara düşmemek adına; meclis üyeliği teklifini kabul ettim. Yönetimde ve komisyonlarda da görev almayacağımı ifade etmiştim.

- Belediyemizin, 1994’ten sonra yaptığı yanlış uygulamaları, hemşehrilerimize, yapılan haksızlıkları, parsel bazında kişilere rant sağlayan imar düzenlemelerine olabildiğince mani olmak, kamunun çıkarını herşeyin üzerinde tutmak, Belediyemizi çeşitli söylentilerden uzaklaştırmak amaçlı görev kabul ettim.

- Belediye meclisimizin her toplantısında ilgi alanıma giren her konuda eleştirilerimi, açıklamalarımı yaptım. Çünkü ben BELEDİYECİYİM.

- Yapılan altı meclis toplantımızın sonunda, gönül rahatlığı ve vicdanen, köşemdeki yazılarımda da belittiğim gibi; Belediye Başkanımız Eyüp EROĞLU; Hukuktan, mevzuattan, doğrudan yana, titizlikle kararlara katıldığından kendisine teşekkürlerimi belirttim.

- Belediye meclisimizde alınan kararların büyük ekseriyeti oybirliğiyle alınmıştır.

- Şehrimize, Belediyemize hizmet getirecek her türlü yatırım ve hizmete dönük kararlar yine oybirliğiyle çıkmalıdır.

- Şahıslara özel imkanlar getirecek, rant yaratacak özellikle imar uygulamalarına; Yine aynı duyarlılıkla eleştirilerin, yasal açıklamalarında yapılacağının bilinmesi gerekir.

- Belediye birilerine rant kapısı değildir. Kamunun, yetimin, Tokat’lının hakları herşeyin üzerindedir. Vebali büyüktür.

- Bu duygu ve düşüncelerimizden zerrecik feragat asla olmayacaktır. Babamızın işi bile olsa.

- Herşey Tokat için, Tokat’lı için, gelecek için.

Sevgi ve saygılarımla.