- Saygı değer hemşehrilerimizin Kurban Bayramlarını en içten dileklerimle tebrik eder, ülkemiz ve insanlık adına hayırlara vezile olmasını niyaz ediyorum.

- Değerli kardeşim dostum; şehrimiz basınının duayinlerinden, Hürsöz, Sesimiz, Hürse ve Turhal’ın Sesi Gazetelirinin kurucusu, Hikmet ULUÖZLÜ Tıp Fakültemizde başarılı bir kalp ameliyatı sonrası hastanede tedavisine devam edilmektedir. Cenab-ı Allan acil şifalar diliyorum.

- Belediye meclisimiz Ekim ayı toplantısını; Belediye Başkanımız Eyüp EROĞLU’nun başkanlığında gerçekleştirdi.

- Gündem konuları dışında, gündemde görülmesi gerekli plan ve konularında görüşülmesi kararlaştırıldı.

- Gündemin birinci maddesinde, Belediyemizin stratejik plan ve performans programı vardı. Program okundu, Bütçe Palan ve Hukuk Komisyonlarınca da hazırlanmış önerilerinde aynen eklenmesi suretiyle 5 yıl müddetçe uygulanmak üzere oy birliği ile kabul edildi.

- Plan ve bütçe komisyonlarından gelen kaldırımların kazılması durumunda beher metre için 75 TL bedel ödenmesi hususu oybirliğiyle kabul edildi. İmar Komisyonundan gelen raporun müzakeresine geçildi.

- Karşıyaka Mahlesinde bir parselin otoparktan çekme mesafesinin ön bahçe olarak uygulanması hususu oybirliğiyle kabul edildi.

- Yazıcıoğlu, Yenikent 2. Arsa ve Konut yapı koop. Talebi görüşüldü.

- Yazıcıoğlu, koop sahası içerisinde, önceden Toki’nin Belediyeden talebi üzerine Belediye meclisi, dar gelirlilerin konut sahibi olmalarını temin maksatlı olarak yükseklekte selbestlik tanınmıştır. Bu imkanın verilmesinden sonra Toki devreden çekilmiştir. Toki isminden ve imkanlarından yararlanılarak bitişik parsele 25 katlı inşaat ruhsatı verilmiştir.

- Bu plan değişikliği talebiylede yine aynı Toki inşaatına tanınan imkanların tanınması istenmiştir.

- Toki’nin hizmet alanının farklı olduğu, dar gelirlilere konut yapılmak amaçlı Belediye meclisinin önceden yükseklik serbestliğini verildiği Toki’nin devreden çıkmasıyla amacın değiştiği, ticari ranta döndüğü, belirtilen dairelerin 150 ila 225 milyar tl ile satılmakta olduğunu, bu uygulamanın; şehirdeki inşaat sektörünede olumsuz etkilediğini, belirterek, parsele özel, ranta dönük yükseklik serbestliği getirerek yine 25 kat imkanı verecek imar plandeğişiklik teklifine ret oyu vereceğimi açıkladım.

- Depram gerçeğini hiç dikkate alanda yok. 1939 depremini dinlemedikleri ortada.

- Bazı müteahhit ve mühendis kökenli değerli kardeşlerimizin farklı düşünceleri ve beklentileri nedeniyle değişikliği savundular sonuçta benim ret oyuma karşılık meclisin diğer üyelerinin oylarıyla oy çokluğuyla değişiklik talebi kabul edildi.

- Lise’nin arkasındaki bahçesi içerisine okul yapılması talebi görüşüldü.

- Muhalif guruba mensup arkadaşlarımız söz alarak G.O.P Lisesinin tarihi bir lise olduğunu, yakınında Halef Sultan Türbesinin ve zaviyesinin bulunduğunu, şehrin merkezinde bir meydan projesinden bahsedilirken okul bahçesine dört katlı yeni okul inşaatının şehir merkezini dahada rahatsız edeceğini; G.O.P Bulvarı üzerindeki birçok okulun, şehir merkezi dışına çıkarılması çalışmaları devam ederken, yeni düzenlemenin sakıncalı olacağını ifade ettiler.

- Teklif MHP gurubunun 10 ret oyuna karşılık oyçokluğuyla kabul edildi. Tarihi eserin, trilyonlar harcanarak ihya edilen eserin yakınına okul inşaat malesef reva görülebildi. Meclisimizin göreve geldiği tarihten itibaren alınan, ilk hatalı kararda olmuştur. Umarım birileri yargı konusu yapar okul da, tarihi eserde kurtulur.

- Toki evleri bölgesinde cami sahalarının takası oybirliğiyle kabul edildi.

- Komisyonlarca değişikliği uygun görülmeyen 11 talepte oy birliğiyle ret edildi.

- Yeni imar planı değişiklik teklifleri imar komisyonuna oy birliğiyle havalesi kararlaştırıldı.

- Şehir imar planının mevcut durumu, yapılabilecek düzenlemelerin tesbiti için komisyon oluşturulması oybirliğiyle kabul edildi. Komisyon çalışmalarını üç ay içinde tamamlayıp meclise sunacak.

- Belediye meclisimizde alınan kararların Belediyemize, şehrimize hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla.