Ülkemizin 9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel 91 yaşında hakkın rahmetine kavuştu. Devletimiz üç günlük yas ilan etti.

DSİ Genel Müdürü, Adalet Partisi Genel Başkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin Babası, Barajlar Kralı Demirel...

İçtiğimiz suda, yaktığımız elektrikte, geçtiğimiz yollarda, yediğimiz her şeyde emeği ve katkıları vardır. Okuduğumuz okulların çoğu onun eseridir. Demokrasinin mimarıdır. Tek adam hastalığı yoktur.

Gerçek darbelere, gerçek muhtıralara muhatap olmuş görevi bırakmak durumunda kalmıştır. Her defasında kimseyi suçlamamış. Milletine sığınarak tekrar milletin emeğini meclise taşımıştır.

Birilerinin şimdilerde yaptığı gibi, sanal uydurma darbe senaryoları hazırlatarak; mağdur rolleri oynamamış, oynatmamıştır. İstismar yoktur.

Altı defa gitmiş yedi defa gelmiştir. Sürgünde yemiş, yasakları da olmuştur.

Geniş hoşgörüsü, eleştirilere gösterdiği toleransı herkes örnek almalıdır.

Miting meydanlarında; televizyon ekranlarında kendisini eleştirenler için; imla nutukları atmamıştır. Kimseyi taraf olmaya zorlamamıştır.

Eski bakanlardan Rahmetlinin avukatı da olan Sayın Yaşar Topçu anılarını anlatırken "Babanın nasıl bir lider olduğuna şahit olduk. Vatandaşın birisi rahmetliye ana avrat bin katlı hakaretleri de bulunur. Savcılık gözaltı yapar şahıs içeri girecektir. Yaşar Topçu' yu çağırır: " Önümüzde adli tatil var. O vatandaşı biz kızdırmış olmalıyız olabiliriz. Belki de bir icraatımızdan zarar görmüş olabilir. Lütfen tutuklanmaktan kurtarmanı istiyorum." der. Bu örnekte gördüğümüz siyasetçilerine ders niteliğindedir.

Almus Barajının 1967 yılında açılış töreni için şehrimize teşrif etmişlerdi. Dönemin Belediye Başkanı Rahmetli meşhur Gürgenç ile çok yakın arkadaşlıkları vardı. Başkanımız: Gıj Gıj Tepesinde çökelikli ikramında bulunmuştu. Tepeden şehrimizi seyrederken yanında bulunan DSİ Müdürümüz hemşerimiz rahmetli Süreyya Bedestenlioğlu'na dönerek: " Süreyya bu tepeye kaçıncı çıkışımızdır, diye sormuş ve Bedestenlioğlu'ndan dördüncü olmuştur Sayın Başbakanım" cevabını duymuştum. ( Bedestenlioğlu Demirel'in sınıf arkadaşıdır)

Demokrasinin gerçek temsilcisi, milletine sonsuz güven duyan, toplumu kucaklayan, ayrıştırmayan, Barajlar Kralı, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız, Türk Milleti'nin Babası Demirel'e Cenab-ı Allah'tan rahmetler niyaz ediyorum. Mekanı cennet olsun. Asırlar sonra öyle bir baba gelir mi onu da Allah bilir. Milletimizin başı sağ olsun.

Sevgi ve Saygılarımla.