Salih Ertaçoğlu yazdı.

Sabah tv'yi açtığımızda yine acı, üzücü şehit haberleriyle karşılaştık. Vatanımızı canı pahasına korurken şehit düşen kahraman evlatlarımız yüreklerimizi dağladı.
Son iki defadır Irak'tan kaynaklanan terör faaliyeti ile karşı karşıyayız.
Birileri bilerek veya bilmeyerek; bizim güney komşuzun Suriye ve IRAK olduğu gerçeğini hala içine sindirememiş olmalı. "IRAK'IN KUZEYİ", "SURİYE'NİN KUZEYİ" Yok böyle bir coğrafya. IRAK'ın ve Suriye'nin kuzeyinde T. C. devletimiz var.
Irak ve Suriye ile aramıza boşluk, belirsizlik koyanlar, yanlışın içerisindeler. Büyük Orta Doğu projesidir. İsrail'e hizmete matuftur. Sonucu budur.
Komşumuz Suriye ve Irak yönetimleriyle gereksiz yanlış dış politikaların sonucu getirildiğimiz durumdur. Yaratılan boşluklarda terör örgütleri vardır, ABD vardır, Rusya vardır, İsrail vardır. Amaçlar halâ görülmüyorsa yazıklar olsun.
Bakanlarımız açıklıyor resmen, "Gazze'ye yardımların başladığı tarihten günümüze, Türkiye'den 701 gemi ile çeşitli malzemeler İsrail'e gitmiştir." Bu resmi bir açıklamadır.
Sonra ne yapıyoruz? "Gazze'ye destek mitingleri" İsrail'i koruyan; Malatya Kürecik, Adana'daki ABD üstlerini kapatamıyor, 24 bin Filistinli canından olurken yapılması gerekenleri yapamayanlar 701 gemiden oluşan malzemeleri İsrail'e gidebiliyorsa siyasi dış politikanın, yeniden, istenildiği gibi uygulanmasını zaruri kılmaktadır. Dik durmak başka türlü olamaz.
Şehit vatan evlatlarımız, Türk milleti sizinle. Dualarıyla; ailelerine, yakınlarına, milletimize başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. "Ne mutlu TÜRK'ÜM DİYENE" Başımız sağolsun. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur.
Sevgi ve saygılarımla.