-Bugün Tv'lerin sabah kuşağı haberlerinde, "Diyarbakır da bir okulda öğrencisine tacizde bulunan öğretmenin, mahkemedeki iyi hali dikkate alınarak cezasında indirim yapıldı" haberine de yer verildi. Karar en ağır şekliyle de eleştirildi.

-Okul çağındaki öğrencilerin kaçırılması, tacize uğramaları suçlarında "iyi hali indirimi yapılamayacağı düzenlemesi yapılacağı Aile ve Sosyal Politikalar bakanı tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştı.

-Düzenlemenin yapılmadığı Diyarbakır kararıyla anlaşılmaktadır.

-Okul çağındaki kız çocuklarımız çeşitli nedenlerle kaçırılıyor, gelecekleri sapıklar tarafından adeta yok ediliyor.

-İstanbul'daki Kanuni Sultan Süleyman Hastanesindetaya çıkan çocuk anneler doğumları da mevcut yasal düzenlemelerin çok yetersiz kaldığının açık bir örneğidir.

-Hastanedeki durumu yetkililere bildiren görevinin gereğini yapan personelin görev yeri derhal değiştiriliyor. Kendisine teşekkür edilip görevinin gereğini yaptığını belirtende maalesef çıkmıyor.

-Savcılık soruşturma izni istiyor. İstanbul'un Sayın Valisi soruşturmaya izin vermiyor. Savcılık yetkili makama müracaat ederek valilik kararınıtadan kaldırıyor.

-Çoğu 15 yaşında ve altında kız çocuklarının hamilelikleri anne oluşlarının nedenlerinin temeline inilmiyor. Taraflar şikayetçi değilse konu kapanmıştıra getiriliyor.

-Onsekiz yaşından küçüklere çocuk muamelesi yapıldığına göre çocuklarımızın her türlü yanlıştan tecavüzlerden, tacizlerden korunması da devletimizin asli görevlerindendir. Çocuklarımıza neden sahip çıkılamıyor. Nedeni çok basit. Cezalar hafif ve yetersiz birazda müsamahanın sonucudur acı tablo.

-2017 yılı içerisinde dörtyüzün üzerinde kadınımız cinayete kurban gitmiştir. Ülke ölçeğinde, bir yılda öldürülen kadınlarımızın sayısının yirmi yıla yakın süre ile mukayese edildiğinde vahşetin hangi boyutlarda olduğu gerçeğitaya çıkacaktır.

-Can ve mal emniyetini korumakla görevli olan devletimizin bu tür cinayetleri sıfırlayacak acil yasal düzenlemelere girmesi gereği vardır. Ölenin yaşam hakkını kim koruyacaktır.

-Avrupa ülkelerinde yapılmış bir araştırma sonucuna göre de "çocuk annelikte ülkemiz birinci olmuş"

-Bu çirkinliklerden ayıplardan güzel ülkemizin acilen kurtarılması gerekmektedir.

Sevgi ve saygılarımla.