- Medyadan alınan bilgilere göre, “ihaleye fesat karıştırma” suçunu işlyenlere verilecek cezanın 12 seneden 3 seneye indirilmesi için yasa hazırlanıyormuş.

- Önce suçun ne olduğu tesbit etmek gerekiyor.

- Gerek 2886 ve gerekse 4734 Sayılı yasa hükümlerinin uygulanması sırasında kamun satın alım yapım, kiralama, satış işlemlerinde; kamuyu zarara uğratacak olanlar için cezai hükümler getirilmiştir. Adına da “ihaleye fesat karıştırma” denmiştir.

- Fesat karıştırma işlemine katılanlar kendileri ve yakınları içn çıkar hesabında olduklarından menfaat temin etme fiilinide işlemekteler. Durup dururken suçta işlenmezya.

- Kamu ihaleye fesat suçuyla zarara uğratılmaktadır.

- Ayrıca bu suça iştirak edenler, kamu görevlisi ise görevi kötüye kullanma, ihale komisyonu olarak gerçekleştirilmiş is toplu örgüt suçunada katılmış olmaktalar.

- Açıkçası bu fiile katılmak hırsızlığın bir başka versiyonu sayılabilir.

- Hangi akıl, Allah’tan korkan bu hırsız ve vurgunculara verilmekte olan hapis cezasının 12 yıldan 3 yıla düşürülmesini teklif edebilir.

- Böyle bir ayıplı teklife milletvekilleri nasıl parmak kaldırabilir. Hele bir kaldırmasınlar, bakın başlarına neler gelir.

- Hangi yandaş ve ortakları kurtarmak bir görev kabul edilmiştir. Hırsızları aklamakta bir ustalık işidir.

- Yeni yapılacak usulsuzluk ve vurgunlarada kapıları ardına kadar açmaktır.

- Tüyü bitmedik yetimlerin haklarını yiyen hırsızları vurguncuları korumaya yeltenenler; Cenab-ı Allah’ın kul hakkı emrini unutacak hale geldiler ise her şey şirazesinden çıkmış demektir.

- Sevgi ve saygılarımla.