-Devletimizin büyük bir tehlike altında olduğu görülmektedir. Bu günü tahmin edememişlerin yarınımızda göremeyecekleri yaşanan tecrübe ile de sabittir.

-Bir söz var. “Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir, diye, Kuzey Irak referandumda bağıra bağıra deklere edilerek gelmiş ve yapılmıştır.

-Türkiye düşmanlarının yüzyıl öncesinde haritasını çizdikleri, yerini belirttikleri dört ülkeden alınacak topraklar üzerinde “Kürdistan” kurulması planlarının birinci parçası 26 Eylül’deki Kuzey Irak referandumuyla temelleri atılmıştır.

-Bir tarihi gerçeği, henüz kavrayamamış, günü kurtarma hesapları içinde olanların seyretmeye uygun etkileri görülmektedir.

-Kuzey Irak belgesini, ABD, İsrail ve Türkiye’nin destekledikleri, anlaşmalar yaptıkları, ticari ilişkilerin tahminlerinde üzerinde olduğu net bir şekilde ortadadır ülkemiz Kuzey Irak bölgesine büyük desteklerde vermiştir.

-Referandum yapılmadan; Irak Kuzey Irak’la olan sınır kapılarını derhal kapatmıştır. Aynı tepki maalesef ülkemizden hala verilebilmiş değildir.

-Açıklamalarla, sert görünümlü ifadelerle hiçbir şey değişmeyecektir.

-Artık sözün bittiği yere gelinmiştir. Ülkenin geleceği Beka sorunu, tehdit ve tehlike kapıya dayanmıştır. Söz değil etkili önlemler gerekmektedir. İsrail adeta bayram yapmaktadır.

-Habur Sınır Kapısı dahi kapatılmamış, Kuzey Irak’tan Akdeniz’e taşınan petrol boru hattı vanası henüz kesilememiştir.

Özellikle yandaş havuz medyası patronlarının bir çoğunun Kuzey Irak’ta büyük boyutlarda iş tuttukları da kesinleşmiştir. Kuzey Irak petrolünün İsrail’e taşındığı yönde iddialarda olmaktadır. Kime hizmet ediyoruz.

-Devletin geleceği, bekası gündem konusu olduğunda ticaretin, paranın hesabı olmaz. Tehlikede kuru sözlerle önlenemez.

-Açıklamalardan öyle anlaşılıyor ki, tedbirler konusunda bile fikir ayrılıkları görülmekte, hatta her konuyu iç siyasi malzeme olarak kullananlarında, siyasi gelecek mülahazaları güttükleri görülmektedir.

-Bu tip zavallı, Cumhuriyet dönemimizi devre arasına benzetmeye çalışanlar için devletin hiçbir önemi yoktur. Bilmezler ki devlet yoksa hiçbir şeyde yok demektir. Bunlar kiralık beyinlerdir.

-Bütün bu gelişmeleri, iç siyaset malzemesi olarak değerlendirenler yanlış yoldadır. Bindikleri dallar kesilmektedir.

-Çoğulcu liderine gereken zamanında yapılması ise ülkemizin geleceğini tehlikeler beklemektedir.

-İsraflar, durmalı, keyfi harcamalara son verilmeli, devlet tasarruf etmelidir. Vatanın değeri ekonomiyle asla mukayese edilemez.

Sevgi ve saygılarımla