-Şehrimizin imar planının temelini teşkil eden plan 1967’de yürürlüğe girmiştir. Aradan geçen zaman içerisinde genel revizyon planları, bölgesel revizyon planları, ilave imar planları yaptırılmıştır.

-Bunun yanında özellikle 3194 sayılı imar yasasının 8. Maddesi ile planların yaptırılması ve değiştirilmesi yetkisi Belediye meclislerine verildikten sonra her ay toplanan meclislerde, ortalama 15-20 civarında da değişiklik kararları parsel bazlarında alınmıştır.

-1967 imar planı esaslarına göre şehrimizde azami kat adedi altıdır.

-Bu plan ve nüfus esas alınmak suretiyle şehrin içme suyu ve kanalizasyon projeleri İller Bankasınca yaptırılmış, planın öngördüğü nüfusa ve yoğunluğa uygun hazırlanmış planlar ihaleleri de yine İller Bankası Genel Müdürlüğünce yaptırılmış alt yapımız gerçekleştirilmiştir.

(1970-1985) arası yoğunluktadır. onbeş yıl sürmüştür.

-Parsel bazında yapılan, çoğu değişikliklerde imar planı genel esasları, imar planlarının yapılmasına, değiştirilmesine dair yönetmelik hükümleri de dikkate alınmadan on oniki kat imar izinleri verilmiştir.

-Alt yapının değiştirilmeden, kat artışları, artırılan yoğunlukların gelecekte şehrimizde büyük sıkıntılar yaratacağı daha şimdiden görülmektedir.

-Şehrimizde ilk beton santralı 1985’li yıllarda rahmetli valimiz Yazıcıoğlu ile rahmetli Belediye Başkanımız Hüdai Sayıbaş döneminde kurulan Belediye Özel İdare Birliğince gerçekleştirilmiştir. Sonradan özel sektörde beton santralı kurmuştur.

-Beton santrali kuruluncaya kadar ; şehrimiz inşaatları yeşilırmak’tan alınan kumlar ve torba çimentoların yol, kaldırım üzerlerinde karıştırılmalarıyla elde edilen tahminlere dayalı karışımlardan elde betonlar kullanılmıştır.

-Şehrimizin birinci derece deprem bölgesinde olduğu gerçeğide asla gözardı edilmemelidir.

-Beton santrali kurulmasından önce yapılmış, deprem yönetmeliklerinden önce yapılmış yapılarımız risk altındadır.

-Bu yapılar bölgeler halinde incelemeye alınmalı, tehlike arzedenler için güçlendirme işlemleri gerçekleştirilmelidir.

-Hiçbir teknik donanımı olmayan yapıların yüzeylerinin güzel görünüm ısı yalıtımı adı altında yanıcı, parlayıcı maddelerle kaplanması uygulamaları da incelemeye alınmalıdır.